Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні: яких дій найближчим часом чекати від Києва та Москви – чому напруга наростає
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: яких дій найближчим часом чекати від Києва та Москви – чому напруга наростає

Росія розуміє, що Україна готується деокупувати свої території, проте хоче захистити награбоване

16 червня 2023, 13:50 comments3280
Поділіться публікацією:

Український контрнаступ і різні заяви навколо цього, результати Рамштайна-13 та можливе закулісся, чергові "миротворці" (тепер африканські) у КиєвіЩо можна сказати про ці процеси на даний момент – і чого очікувати в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" з цим питанням звернувся до експертів.

Війна в Україні: яких дій найближчим часом чекати від Києва та Москви – чому напруга наростає

Війна в Україні. Фото: Міноборони України

Майбутнє світового порядку формується зараз в Україні

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, експерт-міжнародник Ігор Соловей розмірковує так:

"Літо традиційно мало б бути спокійним. Але цього року точно таким не буде. І точно – не для України та ще кількох країн. Адже саме до цього періоду йшла підготовка весь рік. Літо в Україні стане вирішальним в майбутніх планах українців, а також Росії, Європи, США та багатьох інших".

За словами експерта, Україна та її партнери рішучі в своїх планах і готуються до звільнення українських територій. Про це, зазначає він, свідчать результати "чергового Рамштайну": сформовано "авіаційну коаліцію"; снаряди, ракети, необхідне озброєння і далі постачатимуться Україні в необхідних об'ємах.

"А Росія хоче захистити награбоване (легітимізувати завоювання районів Херсонської та Запорізької областей). І в ідеалі – ще й уникнути покарання за це (відміна санкцій, припинення переслідування рос.чиновників в міжнародних судах і т.п.), – пояснює Ігор Соловей. – Для цього в бій йде і пропаганда, і шантаж (ядерною зброєю, наприклад) і погрози (як то масований обстріл Києва ракетами "Калібр" в день відвідин столиці України африканськими лідерами)".

Таким чином, напруження наростає, констатує експерт, на думку якого майбутнє світового порядку формується зараз в Україні.

В діях Путіна немає ані логіки, ані глузду

Політичний експерт, консультант з політичного та антикризового PR Тетяна Лупова впевнена, що Путін залякує всіх цих "миротворців". Сьогодні, наприклад, балістикою та "Кинджалами" вітав африканців в Україні.

"Нормальній людині це складно зрозуміти, адже вона керується логікою і здоровим глуздом. А в діях Путіна немає ані логіки, ані глузду. Він сам розуміє лише силу і застосовує так само лише силу, – пояснює експерт. – Хто і про що з ним буде домовлятися? Після погроз від його придворних глашатаїв про застосування ядерної зброї, після підриву Каховської ГЕС, після мінування титанового заводу в Армянську. Очевидно, що говорити немає про що. Але африканці про це не знають. Або не хочуть знати".

Зброя. Далі, як і до цього нам потрібна зброя, фінансова підтримка, технічна допомога, впевнена Тетяна Лупова. За нашими спинами Європа і в світі це мають памʼятати, резюмує вона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто і чому закликає Україну розпочати переговори – який тут інтерес Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини