Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, що ускладнює контрнаступ ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, що ускладнює контрнаступ ЗСУ

Всього 15 червня ЗСУ наступали як мінімум на трьох напрямках і досягли успіхів

16 червня 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Український контрнаступ може бути ускладнений через широке застосування окупантами засобів РЕБ. Варто зазначити, що саме цей вид обладнання дедалі частіше потрапляє у щоденні зведення по знищеній техніці окупантів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни.

У США розповіли, що ускладнює контрнаступ ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У своїх висновках аналітики спираються на слова рашистських "воєнкорів", що хвалилися напередодні гарною роботою підрозділів РЕБ.

Це обладнання нібито ускладнює для українців використання високоточних боєприпасів та порушує український зв'язок.

Як стверджували ці "військори", комплекси РЕБ "Мурманськ-БН" окупанти використовують для порушення роботи датчиків українських засобів повітряної розвідки, а комплекси РЕБ "Красуха-4" — для придушення зв'язку з супутниковими сигналами в радіусі 300 км.

"ISW раніше оцінювала, що російські можливості РЕБ відіграли вирішальну роль в ускладненні українських атак на Запорізькому напрямку. Хоча неясно, чи успішна російська тактика РЕБ триває результатом переважаючих можливостей або більш ефективного використання цих систем Росією", — йдеться у звіті Інституту.

ISW, як і раніше, вважає, що російські сили ведуть доктринально обґрунтовані оборонні операції, в яких перший ешелон сил відбиває або сповільнює атакуючі сили, перш ніж другий ешелон військ контратакує будь-який прорив супротивника.

Всього 15 червня ЗСУ наступали як мінімум на трьох напрямках і досягли успіхів, зазначають аналітики. Повідомляється про успішну наступальну операцію на північ і північний захід від Бахмута, продовжуються спроби поліпшення тактичного становища ЗСУ на Вугледарському напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять випади Пригожина та Гіркіна — чи ситуація всередині РФ виходить з-під контролю Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини