Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні вже не приваблює: у ГУР розповіли, за що росіяни масово платять хабарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні вже не приваблює: у ГУР розповіли, за що росіяни масово платять хабарі

У ГУР фіксують зростання рівня деморалізації особового складу окупаційних сил

1 серпня 2024, 11:27
Поділіться публікацією:

В армії країни-агресора наростають проблеми з особовим складом, кількість охочих залишити службу та уникнути смерті у розв'язаній проти України війні зростає. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Війна в Україні вже не приваблює: у ГУР розповіли, за що росіяни масово платять хабарі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

В українській розвідці звертають увагу, що про це, зокрема, свідчить різкий спалах зареєстрованих кримінальних проваджень за фактами хабарництва у російській армії. Наприклад, у південному військовому окрузі ЗС РФ за п'ять місяців цього року кількість відкритих кримінальних справ за незаконне звільнення зі служби за станом здоров'я та надання незаконних відпусток зросла втричі.

"Майже половина таких виробництв розслідується щодо окупантів 8-ї загальновійськової армії ЗС РФ. Ще 36% припадає на 58-у загальновійськову армію держави-агресора, командувача якої навесні цього року заарештували за підозрою в корупції", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що понад сто проваджень, відкритих проти посадових осіб військових частин південного військового округу ЗС РФ, стосуються хабарництва за надання відпустки із зони бойових дій. Серед них: 38 справ щодо військовослужбовців 102 мотострілецького полку (веде бойові дії в районі Часового Яру); 35 справ — щодо 71-го мотострілецького полку (знаходиться на кордоні із Сумською областю); 33 справи — щодо 49-ї бригади 49-ї армії.

"У рамках ще 43-х виробництв розслідуються факти отримання хабарів за визнання російських окупантів обмежено придатними. ГУР МО України наголошує: рівень корупції в російській армії завжди був високим, втім, раніше на подібні випадки хабарництва не звертали уваги. Фіксація відповідних епізодів як у головах справ може свідчити про зростання рівня деморалізації особового складу окупаційних сил та загрозливої для Москви тенденції втечі з російської армії будь-якими способами", — зазначили в українській розвідці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ГУР назвали ключову мету нічної атаки дронів РФ Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/4170

Новини