Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні відкрила нову можливість для США: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні відкрила нову можливість для США: про що йдеться

За інформацією CNN, війна в Україні дає можливості для розвідки США завербувати російських шпигунів

3 червня 2024, 10:37
Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну дало можливість США вербувати шпигунів у Кремлі, які незадоволені розв'язаною війною. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє канал "CNN".

Війна в Україні відкрила нову можливість для США: про що йдеться

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Як зазначив минулого року голова Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Білл Бернс, невдоволення війною створює можливість, яка випадає раз на покоління.

Зусилля з вербування не є державною таємницею. Під час війни ЦРУ випускало російськомовні відеоролики, апелюючи до незадоволеного вторгнення росіян, які мають доступ до корисної для США інформації. Це наголошує на еволюції розвідувальної служби, яка в основному виконувала свої завдання під покровом секретності.

Повідомлення спецслужб містять покрокові інструкції для потенційних інформаторів про те, як уникнути розкриття, використовуючи віртуальні приватні мережі (VPN) та веб-браузер Tor, щоб анонімно зв'язатися з агентством у так званому темному інтернеті.

"Як і під час холодної війни, шпигунство залишається життєво важливим інструментом для обох сторін останнього конфлікту, про що свідчать технічно підковані американські розвідники, які намагаються вербувати нових агентів у всіх на увазі, а також пов'язані з Росією оперативники, які, за повідомленнями, активізували свою діяльність у всій Європі", — додає CNN.

За словами колишнього керівника відділу ЦРУ, який працює за кордоном, Дагласа Лондон, пряме звернення до потенційних інформаторів є незвичайним підходом, але таким, що може виявитися ефективним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головні очікування від червня: що зміниться у військовому, політичному та дипломатичному плані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини