Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні та Ізраїлі затягується: які страхи з'явилися у Тайваню
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні та Ізраїлі затягується: які страхи з'явилися у Тайваню

WSJ пише, Тайвань побоюється, що може втратити постачання зброї зі США

сьогодні, 15:26
Поділіться публікацією:

Тайвань затримує постачання зброї зі США. Головна причина, чому так відбувається, – війни в Газі та Україні, що тривають. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Wall Street Journal, з посиланням на кількох співрозмовників зі сфери оборони.

Війна в Україні та Ізраїлі затягується: які страхи з'явилися у Тайваню

Військова допомога США

WSJ зазначає, Вашингтон перебуває у вельми непростій ситуації, адже надає водночас допомогу як Ізраїлю у боротьбі з терористами ХАМАС, так і Україні у боротьбі з російськими загарбниками. При цьому автори матеріалу наголошують, що тривалі війни виявили "обмеженість західної військово-промислової бази". США зіткнулися з нестачею чіпів, обладнання та кваліфікованих робітників.

Журналісти WSJ цитують слова аналітика з питань оборони з вашингтонського Інституту Катона Еріка Гомеса, який зазначив, що в якийсь момент через перебої з поставками відбулася затримка з передачею Тайваню систем озброєння на суму понад $20 млрд.

"Сувора правда полягає в тому, що нинішня база оборонної промисловості США не виробляє достатньої кількості обладнання і не виробляє його вчасно для задоволення світового попиту", — заявила віце-президент Тайваню Сяо Бікхім під час травневого відеодзвінка до Вашингтона, передає WSJ.

Колишній офіцер Збройних сил США, який зараз є запрошеним науковим співробітником в Інституті досліджень національної оборони та безпеки Тайваню, Германтес Лайларі зазначив, що Китай може змусити Тайвань здатися, взявши острів у блокаду.

"Якщо буде блокада і війна продовжиться, то, зрештою, у Тайваню закінчиться зброя. Тайвань має бути максимально незалежним, щоб мати можливість поповнювати свої системи озброєння", — сказав Лайларі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — несподіваний поворот для Путіна: на кого може піти Китай замість вторгнення на Тайвань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини