Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні ще 500 днів: Британія в ООН зробила заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні ще 500 днів: Британія в ООН зробила заяву

Британія в ООН заявила, що цивілізований світ не може допустити, щоб війна в Україні тривала ще 500 днів

18 липня 2023, 07:05 comments4208
Поділіться публікацією:

Світ не може допустити, щоб війна РФ проти України тривала ще 500 днів. Вихід із ситуації може бути лише один – Росія має якнайшвидше вивести свої війська з усієї території української держави. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час засідання Ради безпеки ООН зробив міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі, пише "Укрінформ".

Війна в Україні ще 500 днів: Британія в ООН зробила заяву

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі. Фото: GettyImages

"Ми не можемо допустити, щоб ця війна тривала ще 500 днів", – заявив представник Великобританії.

Клеверлі додав, що Генасамблея ООН регулярно закликає РФ до миру, що ґрунтується на принципах Статуту ООН. Глава МЗС Великобританії нагадав, що шлях, як досягти миру в Україні давно відомий, він базується на формулі миру президента Зеленського із десяти пунктів. Україна всіляко демонструє, що хоче миру. Лондон, як один із союзників Києва хоче миру. І весь цивілізований світ також хоче миру.

При цьому глава МЗС Британії підкреслив, що може йтися лише про справедливий і міцний мир. У цьому зацікавлений цивілізований світ. Але це можливо лише, якщо Росія виведе свої війська з території України.

"Пане Путін, поверніть свої війська додому, закінчіть цю війну зараз", — зазначив Джеймс Клеверлі, публічно звертаючись до російського диктатора.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не припиняються спроби залагодити російсько-українську війну дипломатичним шляхом. Слідом за ініціативами Китаю, що потім не знайшли відгуку, потім Бразилії, потім Ватикану і навіть Африки, на тлі розмов, що не вщухають, про відповідні спроби з боку Заходу, вимальовується новий кейс. З'явилася інформація, що нейтральна Індія та Франція, яка, як країна ЄС та НАТО, підтримує Україну, мають намір розробити спільний план припинення війни, розв'язаної Росією. І цей план нібито не буде схожий на ті неспроможні пропозиції, які озвучувалися раніше. Чи можуть Париж та Делі запропонувати щось таке, що задовольнить і Київ, і Москву? Які переговорні перспективи найближчого майбутнього (до кінця року)? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини