Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні: про що говорять заяви та дії союзників України на дипломатичному фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: про що говорять заяви та дії союзників України на дипломатичному фронті

Війна в Україні триватиме, доки одна зі сторін не досягне явної переваги

17 грудня 2022, 11:45 comments1732
Поділіться публікацією:

Перевалив за середину останній місяць року – найважчого року для України, яка з кінця лютого відбиває широкомасштабне вторгнення РФ. Експерти оцінили для видання "Коментарі" заяви та дії останнього часу на дипломатичному фронті боротьби з рашистською агресією.

Війна в Україні: про що говорять заяви та дії союзників України на дипломатичному фронті

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Захід продовжить підтримку Києва до відбиття російської агресії, відновлення суверенітету та територіальної цілісності України

Голова правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", член політради парії "Сила та Честь" Олег Бєлоколос зазначає:

"З боку Заходу ситуація залишається такою самою, як була з початку запуску формату "Рамштайн". Наші партнери зосереджені на наданні Україні нових видів озброєнь, підготовці наших військовослужбовців за стандартами НАТО – у європейських країнах".

Курс, на думку експерта, не змінюється. І очевидно, його буде продовжено до заявлених цілей – відбиття російської агресії, відновлення суверенітету та територіальної цілісності України. Про що, наголошує Олег Бєлоколос, були десятки, якщо не сотні різноманітних заяв на різних рівнях, від різних політиків, чиновників, військових.

У свою чергу, продовжує експерт, Росія від своїх цілей не відмовляється, маючи намір, як і раніше, розтрощити Україну. Отже, констатує він, війна триватиме, доки одна зі сторін не досягне явної переваги.

Навесні 2023 року небо над Україною буде закрите, а союзники відкриють "Другий фронт" проти російського імперіалізму

Директор Київського інституту мирних досліджень, професор, політексперт Андрій Мішин наголошує, що сьогодні в медіа прийнято обговорювати емоційні, епатажні, найчастіше вирвані з контексту фрази окремих політичних діячів. За його словами, це якийсь туман інформаційної війни.

"Як міжнародник в оцінці динаміки політичної ситуації у світі навколо України, я буду суб'єктивний і наголошу не на 24 лютого 2022 року, а на 16 червня 2021 року – Женевській зустрічі Байдена та Путіна. Якщо розпочати відлік понад 500 днів тому, то отримаємо повнішу картину, зручну для прогнозу на майбутній рік, – пояснює Андрій Мішин. – Саме у Женеві Путін вперше зважився на прямий шантаж Заходу. Мовляв, не приймете мої вимоги – захоплю Київ! Білий дім вважав це блефом, але деякі заходи щодо попередження подібного сценарію все ж таки вжив", – зазначає експерт.

Він нагадує, що активний діалог з Україною вела Великобританія, розглядаючи після Брекзиту нашу країну як свого ключового союзника на континенті поза ЄС.

"Все це знайшло відображення у двох важливих документах минулого року, де можна побачити, яку підтримку нам пропонували союзники у разі ймовірної російської агресії. Це Стратегія військової безпеки України (квітень 2021 року) та Стратегія зовнішньої політики України (серпень 2021 року). Пропоную всім читачам "Коментарів" ще раз переглянути ці документи, вони є у відкритому доступі. Там немає й натяку, що Київ покладався на власні сили, – наголосив Андрій Мішин. – Передбачалося, що Україна протистоятиме вторгненню лише кілька днів, а потім НАТО закриє небо над Україною і направить військовий контингент. Також вважалося, що системні санкції Заходу змусять Кремль до миру і стануть причиною повалення правлячого путінського режиму. Але, як бачимо, припущення часто відрізняються від дійсності, хоча б у проміжку часу. Незважаючи на інерцію та втому, яку бачать на кінець року деякі експерти в офіційних заявах США, Великобританії та ЄС (при цьому вказують на різні внутрішньополітичні проблеми наших основних союзників), я впевнений, що до весни 2023 року небо над Україною буде закрите, а союзники відкриють "Другий фронт" проти російського імперіалізму. Такою є логіка світових політичних процесів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — різдвяне перемир'я на фронті: у ЗСУ розповіли, як відреагують, якщо буде така пропозиція




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини