Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні: навіщо Путін тягне час – що буде, якщо прориву ЗСУ влітку не станеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: навіщо Путін тягне час – що буде, якщо прориву ЗСУ влітку не станеться

Російський диктатор Путін взяв свідомий курс на затягування війни

19 серпня 2023, 15:32 comments1405
Поділіться публікацією:

Добігає кінця чергове військове літо для України. Стає очевидно, що жодна із сторін не готова поступатися, як і не готова сідати за стіл переговорів. Звідси напрошується висновок, що війна знову затягується і самі військові вже обережно роблять прогнози про те, що війна в Україні продовжуватиметься й у 2024 році. Чому сценарій затягування війни небезпечний для України? Що буде, якщо прорив ЗСУ цього літа так і не станеться? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Війна в Україні: навіщо Путін тягне час – що буде, якщо прориву ЗСУ влітку не станеться

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Прогнозів про завершення війни взагалі варто уникати

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко в інтерв'ю УНІАН висловив думку, що російський диктатор Путін затягуватиме війну в Україні як мінімум до президентських виборів у США, які мають відбутися в листопаді 2024-го.

"Якщо в США буде новий президент, то він вступить на посаду у січні 2025 року. Тому, вважайте, якщо щось раптом не станеться в Росії, весь наступний рік війна триватиме. І в рамках війни на виснаження у Росії буде величезна перевага, тому що вони нас можуть виснажувати, а ми їх – ні”, — заявив експерт.

За його словами, противник в України є досить потужним. Тому прогнозувати терміни завершення війни буде неправильно. Росія має багато зброї і набагато більший мобілізаційний потенціал. Це слід враховувати, оцінюючи ситуацію.

"Українцям потрібно чесно говорити, що зараз питання не в термінах перемоги, а в тому, що війна вийшла на новий складний етап, на якому потрібно вистояти", — резюмував експерт.

Захід може погодитися надати Україні, зрештою, більш досконалу зброю

Генерал-майор армії США у відставці і колишній зампомічника генерального секретаря НАТО Гордон Девіс в інтерв'ю Wall Street Journal заявив, що навіть якщо прориву цього літа ми не побачимо, ЗСУ будуть здатні вести контрнаступні дії до самої зими.

"Дощ і сніг можуть уповільнити важку техніку, але українці досі демонстрували найбільшу ефективність у боях із невеликими підрозділами, часто з більш легкою технікою", – зазначив Гордон Девіс.

За його словами, українські захисники пристосовуються до складних умов краще і швидше за російських окупантів.

"Поступово Україна залучатиме більше своїх бригад, навчених та оснащених НАТО, тоді як Росії важко підтримуватиме вогневу міць і свою злагодженість на передовій", — упевнений Девіс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Україна досягне ключової мети наступу: ЗМІ дізналися, що думають в американській розвідці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини