Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні: чому причина повільного просування ЗСУ не лише у укріпленнях росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: чому причина повільного просування ЗСУ не лише у укріпленнях росіян

Українська армія не має боєприпасів до застарілої техніки

27 липня 2023, 09:07
Поділіться публікацією:

Взимку та навесні українці перебували в очікуванні потужного контрнаступу українських військ. Тепер же, коли ЗСУ почали наступати багато хто не може зрозуміти, чому немає стрімкого просування. Перші особи країни однією з головних причин називають – величезні площі замінованих територій, добре укріплені рубежі росіян. Чи справді у цьому головна проблема? Що відомо про просування росіян на Куп'янському напрямку? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів

Війна в Україні: чому причина повільного просування ЗСУ не лише у укріпленнях росіян

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Причин повільного просування ЗСУ під час контрнаступу багато

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю "ТСН" заявив, що навіть якщо уявити, що росіяни не так сильно замінували території і не так потужно зміцнили б свої позиції, то все одно контрнаступ ЗСУ не набрав би темпу так, як багато хто з нас уявляють. Проблема для нашої армії в тому, що ми все ще маємо недостатньо боєприпасів, якими країни Заходу вже не збиралися воювати.

"Нас загнали в такі умови, коли нам доводиться воювати сторічної давності механізмами, а самих механізмів просто не вистачає ні у нас, ні у наших партнерів, тому ми чекаємо на захід техніки, на захід боєприпасів", — заявив експерт.

У той же час Роман Світан відзначив три локації, де зараз успішно використовується озброєння західних союзників – район на південь від Оріхового, район Авдіївського виступу та безпосередньо Бахмут.

Просування ворога на Куп'янському напрямку є тактичним, незначним

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що російські загарбники рухаються горизонталлю від Сватова до Борової.

"Куп'янськ-Сватово-Кременна. У ворога є окремі тактичні поступи навколо однієї ділянки — по горизонталі від Сватового до Борової. Це плацдарм на правому березі річки Жеребець, навколо Кармазинівки та просування у бік до Новоєгорівки. Цей поступ є тактичним, незначним", — розповів Сергій Згурець.

За його словами, ворог просувається у низині, далі є висоти, які утримуються українською армією.

Експерт зазначив, що українське командування вже вживає заходів, щоб не допустити подальшого просування противника на тій ділянці. Згурець припускає, що ворог пішов у масований наступ з метою відволікання наших резервів з-під Бахмута та півдня, щоб стримувати дії ЗСУ на цих ділянках і таким чином розпорошити наші сили та засоби.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Міноборони України назвали два дива українського контрнаступу, які увійдуть до підручників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини