Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна проти України втратить сенс: Волкер назвав рішення, яке має ухвалити Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна проти України втратить сенс: Волкер назвав рішення, яке має ухвалити Захід

Курт Волкер переконаний, що швидке членство України в НАТО зробить безцільним продовження війни для Путіна

29 листопада 2023, 08:47 comments3603
Поділіться публікацією:

Швидкий вступ України до НАТО переконає російського диктатора Володимира Путіна у безцільності війни в Україні. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив колишній посол США при НАТО, екс-представник США в Україні Курт Волкер під час конференції в Європарламенті, пише "Укрінформ".

Війна проти України втратить сенс: Волкер назвав рішення, яке має ухвалити Захід

Курт Волкер. Фото: із відкритих джерел

"Переконаний, що політика НАТО сьогодні ненавмисно посилає сигнал для Путіна – продовжувати бойові дії. Тому що ми говоримо, що Україна стане членом у тривалій перспективі, але ми не можемо привести її до НАТО, доки триває ця війна. Це стимул для Путіна продовжувати війну. Я дійсно думаю, що настав час для нас зробити прямо протилежне послання – що Україна стане членом НАТО якнайшвидше", – висловився Волкер.

Він наголосив, це рішення означатиме, що не залишиться жодного шляху для програшу України. Тоді для Путіна продовження цієї війни буде безцільним, а для Росії – руйнівним.

При цьому Курт Волкер зазначив, що висловлює особисту думку, а не позицію уряду США. Він зазначив, що практичне втілення такого наміру не є таким складним, як вважається. Безперечно, є занепокоєння, що членство України може призвести до ескалації, ризику використання ядерної зброї чи прямого зіткнення НАТО з російськими військами. Ці занепокоєння мають братися до уваги, але вони, за словами Волкера, можуть бути вирішені.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого не вистачає Україні для більш ефективної боротьби з агресором: що може статися на фронтах.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять процеси всередині США: що потрібно робити Україні для продовження підтримки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини