Головна Новини Суспільство Війна з Росією Виведення військових з Авдіївки: росіяни жорстоко розстріляли групу бійців, що кажуть у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Виведення військових з Авдіївки: росіяни жорстоко розстріляли групу бійців, що кажуть у ЗСУ

Росіяни здійснили черговий воєнний злочин в Авдіївці

18 лютого 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

Російські  загарбники розстріляли шість  українських  бійців, що  опинились у ворожому оточенні  районі "Зеніту" в Авдіївці, повідомляє OSINT-спільнота DeepState. При цьому, представники  командування  говорять, що "втрати ЗСУ були мінімальними, як на такі події".

Виведення військових з Авдіївки: росіяни жорстоко розстріляли групу бійців, що кажуть у ЗСУ

Вихід ЗСУ з Авдіївки (фото з відкритих джерел)

За інформацією аналітиків, позиції  бійців декілька днів були в оточенні  окупантів. Всі, хто мав змогу і міг пересуватись,  проривались  під вогнем  загарбника до основних сил, при цьому залишилось четверо поранених і  два бійці, що  не змогли пробитись  без евакуації.

Як стверджують експерти, спочатку вороги прорвалися до Царської охоти, скориставшись підземними тунелями, і почали там закріплюватись.  

За словами аналітиків, рішення про відхід  "довгий час не ухвалювалося", поки в українських військових  були  боєприпаси і запас води. Але потім  бійцям  поступила команда прориватись  малими групами.

15 лютого пʼятьом пораненим  пообіцяли евакуацію, з ними  був один з вцілілих  захисників. Але швидко на  їх позиції  прийшли росіяни. В той же день ворог поширив кадри розстріляних оборонців.

"Швидше за все, хлопці були розстріляні одразу. Ще один із бійців перед смертю встиг написати "ні хліба, нічого, і води залишилося пів пляшки". На кадрах з тілами один з бійців так і залишився тримати ту пляшку після смерті", — кажуть OSINT-фахівці.

За словами експертів, "серія помилок і затягування з рішучими діями привели до такої трагедії", а загарбник  вчергове довів, що йому байдужі   всі правила війни.

Як стверджує  начальник відділу зв’язків з громадськістю угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, виведення військових  з Авдіївки  пройшло настільки успішно, наскільки це дозволяли обставини.

"Вийшли ті, кому загрожувало блокування. Виведення було настільки успішним, наскільки це дозволяли обставини", — наголосив Лиховій  під час ефіру телемарафону.

Військовий  підтверджує, що дехто з  бійців опинивсь у полоні, проте назвати їх кількість зараз неможливо.

"Ми не можемо говорити про конкретні цифри, тому що відбувається верифікація. Частина людей виходить до своїх підрозділів, пізніше приходять в пункти постійної дислокації, виходять на зв'язок, тому цифри будуть некоректними", — наголосив Лиховій.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий жорстко відповів, хто здав Авдіївку

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини