Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вітренко попередив, що в Україні буде "найтяжча зима в історії"
commentss НОВИНИ Всі новини

Вітренко попередив, що в Україні буде "найтяжча зима в історії"

Вітренко зазначив, що майже 40% енергооб'єктів на території України зруйновано

24 жовтня 2022, 21:32
Поділіться публікацією:

Через перебої з електрикою та опаленням, зима в Україні цьогоріч буде найскладнішою в історії. Відповідну заяву зробив голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко під час інтерв'ю для Handelsblatt.

Вітренко попередив, що в Україні буде "найтяжча зима в історії"

Юрій Вітренко (фото з відкритих джерел)

Очільник "Нафтогазу" заявив, що близько 40% енергетичних об'єктів в Україні зруйновано, не залишилося практично працюючих нафтопереробних заводів. Тож, за його словами найближчі місяці будуть "найгіршою зимою в нашій історії". Вітренко очікує, що в країні  постійно відключатимуть електроенергію та повторних проблем з опаленням.

"У газовому секторі "Нафтогазу" вдалося зберегти майже довоєнний рівень. Але виробництво продовжує зазнавати ударів. Останнім часом Росія неодноразово робила атаки на енергетичну інфраструктуру України, що призводило до відключення електроенергії на значній частині країни. Численні співробітники вже загинули — не тільки тому, що воювали на фронті, але й на своїх робочих місцях", — заявив Юрій Вітренко.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Вітренко розповів, як Україні пережити зиму. Голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко заявив в інтерв'ю Gardian, що на українців чекає найхолодніша зима за останні десятиліття. Температура в приміщеннях, за його словами, становитиме 17-18°C (приблизно на чотири градуси нижче за норму), він порадив людям запастися ковдрами та теплим одягом і не виключив, що Росія може завдати удару по газовій інфраструктурі України і ще більше скоротити постачання в Європу. Голову Експертної платформи з енергоефективності (Expert Platform for Energy Efficiency) Ігоря Черкашина дивує, що керівництво Нафтогазу бере на себе функцію прогнозувальника погоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини