Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Витік" документів про контрнаступ ЗСУ: в ОП назвали мету росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

"Витік" документів про контрнаступ ЗСУ: в ОП назвали мету росіян

Це звичайна гра російських секретних служб, вважає радник голови ОП Михайло Подоляк

8 квітня 2023, 13:42
Поділіться публікацією:

"Витік" секретних військових документів щодо підготовки ЗСУ до контрнаступу є типовою провокацією російських спецслужб. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву у себе в Twitter зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Витік" документів про контрнаступ ЗСУ: в ОП назвали мету росіян

Офіс президента. Фото: Українска правда

На думку радника глави ОП, мета "витіків" очевидна і полягає в тому, щоб "відвернути увагу, посіяти сумніви та взаємні підозри, посіяти розбрат".

"Це проста гра російських секретних служб. Проводити відкриті брифінги, додавати фейкову інформацію або окремі фрагменти перехоплень і публікувати їх у соціальних мережах, легалізуючи "витік", — написав Михайло Подоляк.

Вперше 7 квітня Twitter і Telegram з'явилися секретні військові документи щодо дій США та НАТО щодо підготовки українських військових до майбутнього контрнаступу. І вже 8 квітня до мережі потрапила нова партія секретних документів, які описують принципи національної безпеки США. Документи стосуються війни в Україні, Китаї та Близькому Сході.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава МЗС РФ Сергій Лавров відвідав 7 квітня Туреччину на запрошення глави зовнішньополітичного відомства цієї країни Мевлюта Чавушоглу. Сторони обговорили питання енергетики, ситуацію навколо України, реалізацію зернової угоди, а також завдання щодо нормалізації обстановки у Нагірному Карабаху. Раніше Чавушоглу заявив, що його країна стурбована підготовкою контрнаступу України та Росії, закликаючи до мирних переговорів. Чи може нинішня турецька влада, враховуючи намічені на травень вибори президента та парламенту, зробити сильний хід у російсько-українській війні? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини