Головна Новини Суспільство Війна з Росією Виробляє більше ракет, ніж до 2022 року: чому РФ більше не боїться санкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

Виробляє більше ракет, ніж до 2022 року: чому РФ більше не боїться санкцій

Країнам Заходу складно закрити всі шляхи обходу санкцій через специфіку самих товарів

13 вересня 2023, 16:00 comments6174
Поділіться публікацією:

Ситуація в 2023 році для Росії вже виглядає не так приречено, як у 2022. Країні-агресорові вдалося подолати тиск санкцій і тепер вона здатна виробляти більшу кількість ракет, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The New York Times. Журналісти у своїй статті посилаються на неназваних чиновників.

Виробляє більше ракет, ніж до 2022 року: чому РФ більше не боїться санкцій

Ракети. Фото: з відкритих джерел

"За словами американських, європейських та українських чиновників, Росії вдалося подолати санкції та експортний контроль, введені Заходом, та розширити своє ракетне виробництво до більшого, ніж довоєнний рівень, що робить Україну особливо вразливою до посилення атак у найближчі місяці", — йдеться у матеріалі .

За оцінками американських офіційних осіб, внаслідок санкцій Росія була змушена різко уповільнити виробництво ракет та інших видів озброєнь на початку війни у лютому 2022 року щонайменше на шість місяців. Але до кінця 2022 року московське військово-промислове виробництво знову почало набирати обертів, визнають американські чиновники, які говорили за умов анонімності, щоб не розголошувати делікатну оцінку.

У відповідь на таку ситуацію США роблять ставку на посилення української протиповітряної оборони. Вказується, що Росія через розгалужену мережу контрабанди отримує дефіцитні компоненти через треті країни, як-от Вірменія та Туреччина.

Американські чиновники побоюються, що збільшення виробництва російських ракет може означати нові удари по енергосистемі України восени та взимку.

У статті зазначається, що країнам Заходу важко закрити всі шляхи обходу санкцій через специфіку самих товарів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на західні санкції, які діють вже більше року, РФ не має проблем із покупкою оригінальних підсанкційних деталей для Boeing та Airbus. На допомогу країні-агресору прийшла ціла низка дружніх країн. У лідерах з обходу санкцій та постачання потрібних деталей Росії ОАЕ, Китай, Туреччина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини