Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вирішальні місяці для контрнаступу ЗСУ – коли Путін має намір закінчити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Вирішальні місяці для контрнаступу ЗСУ – коли Путін має намір закінчити війну

Перешкодою розширенню бойових дій стане сезон осінніх дощів

7 вересня 2023, 10:35 comments3540
Поділіться публікацією:

Україна продовжує свій контрнаступ, але вже стає очевидним, що він не буде останнім і, швидше за все, ЗСУ знову готуватимуться до чергового прориву. Коли може наступити вирішальний період під час цього контрнаступу? Яку дату російський диктатор може планувати для завершення війни? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Вирішальні місяці для контрнаступу ЗСУ – коли Путін має намір закінчити війну

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Завдання на відносно сухий період – насамперед обвалити південний плацдарм, вийти на північне Приазов'я

Військовий експерт, полковник запасу Петро Черник в інтерв'ю "Обозреватель" розповів, що далі багато в чому залежатиме від погодних умов. Якщо розпочнеться сезон дощів, активно використовувати танки та іншу важку військову техніку стане неможливо. Тому Україні важливо провести ключові операції, поки ще ґрунт сухий.

Петро Черник зазначив, що західна техніка дуже важка – танк важить до 75 тонн. Якщо уявити, що почнуться затяжні дощі, танки просто не зможуть швидко пересуватися, вони загрузнуть у багнюці.

"На мій погляд, вересень та жовтень будуть найвідповідальнішими місяцями в цій частині. Але ми повинні усвідомлювати, що противник б'ється на смерть і не здається. Вони чудово розуміють, що від теперішньої "лінії Суровікіна" аж до Перекопського перешийка більше укріплень немає. Тому запеклі бої ще продовжуватимуться", — заявив експерт.

При цьому Черник не вірить у те, що росіяни зможуть відвоювати втрачені позиції, тому що агресор не має потенціалу на проведення успішних операцій. Стан ґрунту важливий як для танків, що знаходяться на озброєнні нашої армії, так і для танків окупантів. У цьому сенсі росіяни не матимуть переваги.

9 травня 2025 року навряд чи стане святковим днем для господаря Кремля

При цьому голова Інституту Майбутнього Вадим Денисенко у тебе у Facebook висловив думку, що російський диктатор Володимир Путін як людина, яка полюбляє сакральні дати, міг поставити собі новий дедлайн закінчення війни в Україні – до 80-річчя перемоги у так званій Великій Вітчизняній війні.

На думку Денисенка, є великі сумніви, що 2025-й рік стане успішним для російського диктатора.

Експерт зазначив, що вже зараз російська пропаганда запускає тези, щоб об'єднати росіян навколо ідеї перемоги та Путіна як її уособлення.

"09.05.2025 – це мрія про швидке, хоч би як це парадоксально звучало, закінчення війни. І надія для російського населення, що потерпіти потрібно лише до травня 2025 року", – висловився експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять нещодавні кроки Вірменії — чи може РФ втратити союзника.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини