Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вимальовується класична російська схема: чому утримання Часового Яру важливіше Бахмута та Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вимальовується класична російська схема: чому утримання Часового Яру важливіше Бахмута та Авдіївки

Якщо Часів Яр буде захоплений, то противник отримає хороший плацдарм для розвитку наступу у напрямку Костянтинівки та Дружківки

16 квітня 2024, 07:02
Поділіться публікацією:

Ситуація на східному фронті загострилася останніми днями. Російські окупанти активізували штурми та використовують техніку для атак. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Яке місто на Донбасі росіяни намагаються захопити за всяку ціну? Чому окупанти використовують класичну російську схему? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Вимальовується класична російська схема: чому утримання Часового Яру важливіше Бахмута та Авдіївки

Бої за Часів Яр. Фото: з відкритих джерел

Ситуація зараз дуже складна

Офіцер секції планування бригади "Рубіж" Дмитро Кожубенко в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів, що, проаналізувавши атаки російських загарбників, можна дійти висновку, що вони поводяться як "зомбі", намагаючись захопити місто Часів Яр Донецької області.

"Ситуація зараз дуже складна. Противник кидає все більше і більше своїх підрозділів для того, щоб досягти мети. Це безпосередньо захопити місто Часів Яр. Вже є інформація про те, що противнику було поставлено завдання до 9 травня здійснити захоплення міста", — зазначив Кожубенко.

Так, додав він, ворог на цьому напрямі зосередив дуже велику кількість бронетехніки, велику кількість "штурмового м'яса", дронів різного типу та артилерію.

На відміну від втрачених нами Бахмута та Авдіївки, Часів Яр – це реально важливий пункт

Військовий експерт Центру оборонних стратегій, полковник запасу ЗСУ Віктор Кевлюк в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що Годинник Донецької області має велике оперативно-стратегічне значення. Поки що місто далеке від оточення, але наміри ворога чітко простежуються.

"На відміну від втрачених нами Бахмута й Авдіївки, Часів Яр – це реально важливий пункт, і обидві сторони це розуміють. Якщо Часів Яр буде захоплено, то противник отримає гарний плацдарм для розвитку наступу в напрямку Костянтинівки й Дружківки. Якщо подивитися на карту, то бачимо шосе Харків – Ізюм – Бахмут. Вздовж цього шосе розташовано чотири добре підготовлених укріпрайонів – Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка”, – розповів військовий.

За його словами, якщо окупантам вдасться ізолювати Костянтинівку, тоді для ворога відкриються певні перспективи.

"Насамперед буде порушено логістичну лінію Сил оборони в цьому районі, і надалі це може призвести до обвалення всього фронту оборони ЗСУ в Донецькій області", – зазначив він.

Кевлюк додав, що зараз росіяни намагаються просунутися з півночі через Богданівку та Калинове, зі сходу в західному напрямку шосе Бахмут – Часів Яр. У той самий час із півдня противник атакує через Іванівське на Ступочки.

"Тобто вимальовується класична російська схема, яка ними непогано освоєна — це спроба оточити гарнізон Часового Яру. Поки що до оточення дуже далеко, але наміри чітко простежуються", — наголосив Кевлюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку мету переслідує Макрон: про що говорить позиція Байдена та Шольца щодо зміни стратегії у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини