Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відступ українських військ із Бахмута: в ISW прокоментували ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Відступ українських військ із Бахмута: в ISW прокоментували ситуацію

Експерти ISW вважають, що українські війська, ймовірно, готуються контрольовано відійти з Бахмута

4 березня 2023, 07:45 comments4845
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська ведуть активні штурмові дії з метою захоплення Бахмута Донецької області не лише останні 3 місяці, а приблизно з травня 2022 року. З того часу країна-агресор зазнала на цьому напрямі величезних втрат. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оновлене зведення Інституту вивчення війни (ISW).

Відступ українських військ із Бахмута: в ISW прокоментували ситуацію

Бахмут. Фото: Getty Images

Як зазначається у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW), бої за Бахмут розпочалися у травні 2022 року. Геолокаційні кадри, опубліковані 3 березня, підтверджують, що українські війська підірвали два критично важливі мости в районі Бахмута — один через річку Бахмутівка на північному сході Бахмута і один уздовж траси Хромово — Бахмут на заході міста.

"Превентивне знищення мостів, ймовірно, свідчить про те, що українські війська можуть намагатися перешкодити руху Росії у східному Бахмуті та обмежити потенційні шляхи виходу Росії з Бахмуту на захід", — йдеться у звіті.

Як нагадали аналітики, 28 лютого радник президента України Олександр Роднянський заявив, що за потреби українські сили можуть відійти з позицій у Бахмуті. За його словами, Україна зміцнила територію на захід від Бахмута так, що навіть якщо українські війська відступатимуть, російські війська не обов'язково зможуть швидко захопити все місто.

"Якщо українське військове командування визнає за необхідне відступити з Бахмута, воно, судячи з заяв та повідомлень про дії українських військових, здійснить обмежений і контрольований відхід з особливо складних ділянок східного Бахмута", — зазначають аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому зимова кампанія виявилася провальною для росіян – які очікування від весни. Експерти детально розібралися у ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини