Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відступ був погано спланований. Ще одне видання заявило про великі втрати ЗСУ в Авдіївці
commentss НОВИНИ Всі новини

Відступ був погано спланований. Ще одне видання заявило про великі втрати ЗСУ в Авдіївці

Збройні сили України насправді зазнали великих втрат під час відступу з Авдіївки, оскільки він був погано спланований, повідомило The Washington Post з посиланням на українських військових, повідомляє портал «Коментарі»

21 лютого 2024, 20:05
Поділіться публікацією:

Видання стверджує, що відступ з Авдівки був хаотичним та погано спланованим. Українські військові начебто повідомили виданню, що попри заявлені цілі командування – зберегти життя особового складу, вони не змогли безпечно відвести з міста свої війська.

Відступ був погано спланований. Ще одне видання заявило про великі втрати ЗСУ в Авдіївці

Вихід з Авдіївки

Один із військових повідомив виданню на умовах анонімності, що весь відступ був небезпечною операцією. За його словами, деяким військам наказували зайняти позиції, які вже були втрачені або вщент знищені. Також військовий підкреслив, що ті війська, яких перекидали на допомогу не змогли вчасно "розблокувати кліщі", які були утворені окупантами довкола Авдіївки.

Окрім того, ще один військовий повідомив журналістам, що військові, які виходили з Авдіївки в шоці і "психологічно зламані".

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що за інформацією The New York Times під час хаотичного відступу з Авдіївки в полон до росіян могли потрапити сотні українських військових. Видання посилається на неназваних військових, які називають цифру від 850 до 1000 солдатів.

Разом з тим, цю інформацію спростували у ЗСУ. Там визнали, що деякі військові все ж потрапили в полон, але це точно не сотні. Там говорять, що західні ЗМІ розповсюджують російські наративи і оприлюднюють фейкову нічим не підтверджену інформацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що політолог Віталій Бала розкритикував успішний відступ українських військових із Авдіївки. За його словами, мови про успіх не може йти, оскільки під час виходу з міста начебто було багато вбитих, поранених та тих, які потрапили в полон. Політолог назвав "рідкісними гівнюками" тих, хто заявляє про успішний вихід з Авдіївки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини