Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ повідомили, чи дійсно в Авдіївці в полон потрапили сотні військових
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ повідомили, чи дійсно в Авдіївці в полон потрапили сотні військових

Фейком назвав у коментарі Громадському начальник відділу зв’язків із громадськістю угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій інформацію New York Times, що у полон в Авдіївці потрапили сотні військових

21 лютого 2024, 18:32
Поділіться публікацією:

Як повідомив Дмитро Лиховій, дані про те, скільки українських військових потрапило в полон при виході з Авдіївки ще уточнюються, проте точно мова не йде "про сотні", як пишуть західні журналісти.

У ЗСУ повідомили, чи дійсно в Авдіївці в полон потрапили сотні військових

Дмитро Лиховій

При цьому Лиховій звинуватив New York Times у розповсюдженні російських наративів.

"Ті джерела, на які вони посилаються, абсолютно неспроможні, тому що немає таких людей, і це не фактаж",
— підкреслив військовий.

За його словами, Росія активно розповсюджує фейки з допомогою своїх пропагандистів, які розповідають про сотні та тисячі полонених, а західні журналісти їх підхоплюють незважаючи на те, що інформація з РФ не має підтвердження.

Нагадаємо, The New York Times повідомило з посиланням на неназваних західних високопосадовців, що начебто під час виходу із Авдіївки у полон до росіян могли потрапити сотні українських військових.

У матеріалі йдеться, що точну кількість полонених можна буде знати тільки після того, як Україна зміцнить нові оборонні лінії за межами міста.

"Але два солдати, які знають про відступ України, підрахували, що від 850 до 1000 солдатів, схоже, потрапили в полон або вважаються зниклими безвісти. Західні офіційні особи заявили, що ці цифри здаються точними",
– йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що політолог Віталій Бала розкритикував успішний відступ українських військових із Авдіївки. За його словами, мови про успіх не може йти, оскільки під час виходу з міста начебто було багато вбитих, поранених та тих, які потрапили в полон. Політолог назвав "рідкісними гівнюками" тих, хто заявляє про успішний вихід з Авдіївки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини