Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відставні пілоти F-16 можуть з'явитися в Україні: яка країна НАТО підтримала це рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Відставні пілоти F-16 можуть з'явитися в Україні: яка країна НАТО підтримала це рішення

Нідерланди нагадали слова сенатора США Ліндсі Грема про те, що американській владі варто запропонувати відставним пілотам F-16 допомогти Україні

3 вересня 2024, 07:55 comments1269
Поділіться публікацією:

Нідерланди вважають, що залучення іноземних пілотів до роботи зі винищувачами F-16 може допомогти Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час візиту до Запоріжжя зробив прем'єр-міністр країни Дік Схоф. Він нагадав недавні слова сенатора Сполучених Штатів Америки Ліндсі Грема про те, що американській владі варто запропонувати відставним пілотам F-16 допомогти Україні.

Відставні пілоти F-16 можуть з'явитися в Україні: яка країна НАТО підтримала це рішення

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Я думаю, що це була б цікава ідея. Це справді прискорило б процеси виведення F-16 в операційний простір. І про це треба говорити з усіма членами коаліції", — додав Схоф.

Читайте також на порталі "Коментарі" – F-16 від Данії та Нідерландів уже передають Україні: Блінкен розповів деталі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Данія не обмежує використання винищувачів F-16, які передала Україні. Більше того, ці винищувачі давно вже могли бути в Україні та виконувати завдання щодо оборони країни. Таку заяву під час конференції GLOBSEC у Празі зробив глава уряду Данії Метте Фредріксен.                                                                            

Прем'єр-міністр вважає, що Україна отримала західні винищувачі пізніше, ніж це мало статися.

"Мені шкода, що постачання F-16 забрали стільки часу. Особисто я готова була передати їх Україні від початку війни. Але була тривала дискусія про те, правильне це рішення чи ні", — заявила вона.

Фредріксен не стала уточнювати, хто саме гальмував постачання літаків, але висловила переконання, що досі залишається завдання, щоб Україна мала отримати від Заходу всю необхідну їй зброю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини