Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відомо, через яку компанію Росія отримує західну техніку для своєї зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомо, через яку компанію Росія отримує західну техніку для своєї зброї

Росія отримує західну техніку, яку використовує для своєї зброї. В цьому країні, що спонсорує тероризм допомагає турецька компанія, яка купує західні ІТ-продукти та відправляє їх в Росію.

13 грудня 2022, 18:41 comments2347
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В березні 2022 року, через кілька тижнів після нападу Росії на Україну в реєстрі компаній з’явилась Azu International Ltd Sti, яка назвала себе гуртовим постачальником ІТ-продуктів. Через тиждень турецька компанія почала постачати західну техніку до Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Відомо, через яку компанію Росія отримує західну техніку для своєї зброї

Росія отримує західні мікросхеми попри санкції. Фото з відкритих джерел

Після 24 лютого більшість технологічних компаній Заходу зупинили та скасували угоди з Москвою, натомість ІТ-продукти продовжували потрапляти до Росії. Компанія Azu International вирішила заповнити цю прогалину. За даними російської митниці турецька компанія надіслала до РФ компонентів на суму понад 20 млн доларів, включно з мікросхемами американських виробників.

Історія Azu International розпочалась не одразу, адже компанією керує Гоктюрк Агваз. Турецький бізнесмен також є керує компанією ІТ-продуктів у Німеччині під назвою Smart Impex GmbH. До Повномасштабного нападу, саме ця компанія відправляла американські та інші товари в Росію.

Гоктюрк Агваз в жовтні для видання Reuters запевнив, що компанія не порушує західних санкцій.

"Ми не можемо експортувати в Росію, ми не можемо продавати в Росію, і тому ми просто продаємо в Туреччину", — сказав турецький бізнесмен.

Журналісти запитали про продажі для компанії Azu International, яка перепродує продукцію у РФ, на що "це наша комерційна таємниця".

Компанія Azu International є прикладом, як Росія обходить санкції. За даними митці, в Росію надійшло ІТ-продуктів на суму понад 2,5 млрд доларів. Частина цих продуктів була знайдена у мікросхемах російської зброї. Окрім Туреччини, у РФ також надходить техніка з Гонконгу та інших торгових центрів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія завдає ударів ракетами українського виробництва.

Також "Коментарі" писали про іноземну компанію, яка готова збудувати фабрику в Україні попри війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини