Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відомий історик назвав головний успіх України у війні за останні півроку
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий історик назвав головний успіх України у війні за останні півроку

На думку Тімоті Снайдера, головним успіхом України є перемога у Чорному морі.

4 грудня 2023, 09:00 comments7440
Поділіться публікацією:

Історик Єльського університету Тімоті Снайдер заявив, що головним успіхом України за останнє півріччя є морська перемога у Чорному морі. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

Відомий історик назвав головний успіх України у війні за останні півроку

Тімоті Снайдер. Фото: з відкритих джерел

Снайдер зазначив, що практично непоміченою залишається найбільше досягнення ЗСУ останнього півріччя – морська перемога у Чорному морі. Українським військам довелося непросто, але вони зуміли протистояти російському Чорноморському флоту.

За словами історика, деякі репортери висвітлювали це, але в цілому це пройшло повз людей. У цьому є щось значуще, саме — ця морська перемога.

Тімоті Снайдер зазначив, що українцям "на загальний подив" вдалося стримати Чорноморський флот і відкрити коридор для комерційної торгівлі зерном.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вкотре називається приблизний час перелому у російсько-українській війні. Президент України Володимир Зеленський припускає, що таким може стати березень 2024 року, коли в РФ відбудуться псевдовибори глави держави – фактично чергові вибори Путіна. Після цього той остаточно втратить легітимність в очах цивілізованого світу, що вже дали зрозуміти в ПАРЄ. Раніше вирішальним місяцем війни в Україні називався цей грудень. Відповідний прогноз робив президент Франції Еммануель Макрон. Глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов після низки райдужних прогнозів заявив, що активні бої можуть закінчитися лише 2025 року. А видання The Economist, яке останнім часом багато пише про російсько-українську війну, передбачає, що вона може затягтися ще на п'ять років. Про що говорить такий різнобій у прогнозах? Які причини скажуть, що ми почали бачити наближення закінчення війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини