Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відновити судноплавство у Чорному морі можна. Що для цього потрібно зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Відновити судноплавство у Чорному морі можна. Що для цього потрібно зробити

Україна може відновити судноплавство у північно-західній частині Чорного моря за допомогою винищувачів F-16 та далекобійних ракет ATACMS, сказав в інтерв'ю Freedom капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко, пишуть «Коментарі»

31 січня 2024, 14:18
Поділіться публікацією:

Росіяни вважають однією із найсерйозніших своїх невдач той факт, що Україна має вихід до Чорного моря, заявив Андрій Риженко. За його словами, окупанти ставлять собі завдання його повністю перекрити.

Відновити судноплавство у Чорному морі можна. Що для цього потрібно зробити

У цьому питанні повинні допомогти партнери

Проте експерт упевнений, що Україна може повністю відновити судноплавство у північно-західній частині Чорного моря, але потрібно, щоб союзники передали Києву винищувачі F-16.

"Я думаю, з приходом літаків F-16, з передачею нам потужніших ракет збільшеного радіусу дії, я маю на увазі ATACMS, потім одержання нами невеликих катерів, про які говорило керівництво Великобританії, тобто це амфібійні катери, можливо, ракетні. це дасть можливість нам якраз ці завдання вирішити і остаточно максимально обмежити супротивника у можливостях стріляти по нам",
— сказав Риженко.

За його словами, такі дії зможуть забезпечити Україні можливість перевозити 100-150 млн. тонн вантажів.

Як писали "Коментарі", Україна продовжує зміцнювати співпрацю з країнами-членами НАТО з питань розмінування акваторії Чорного моря. Разом із постійною чинною протимінною групою НАТО Standing NATO Mine Countermeasures Group була спланована навчальна операція з розмінування умовного кризового району біля північно-східного узбережжя Шотландії. Штаб керував протимінними силами, які виконували завдання. Наразі українські моряки продовжують навчання за кордоном і активно готуються до того часу, коли зрештою загроза російського окупаційного флоту буде знешкоджена, і українську акваторію можна буде розмінувати.

Окрім того, "Коментарі" повідомляли, що Україна змогла частково відновити експорт зернових після того, як РФ вийшла із зернової угоди. Безпеку нового "коридору" забезпечують ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://uatv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини