Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відмова від військової підготовки тепер може коштувати студентам місця у виші
commentss НОВИНИ Всі новини

Відмова від військової підготовки тепер може коштувати студентам місця у виші

В українських університетах запровадять відрахування за відмову від обов'язкової військової підготовки.

25 червня 2024, 15:12
Поділіться публікацією:

З 21 червня 2024 року у всіх українських вишах стало обов'язковим проходження базової військової підготовки. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №734, тепер студентів, які відмовляться від цієї програми, можуть бути відраховані з навчального закладу.

Відмова від військової підготовки тепер може коштувати студентам місця у виші

Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки

Що включає у собі військова підготовка?

До програми військової підготовки входить теоретична та практична частини. Теорія починається з другого курсу та охоплює основи військової служби та тактики. Практика проводиться щорічно у травні-жовтні та триває до місяця, найчастіше під час канікул. Це дозволяє студентам не відволікатися від основного навчання.

Які наслідки для студентів?

Ключовим моментом нової постанови є суворий захід щодо тих, хто відмовиться від участі у підготовці. Студенти чоловічої статі, які визнані придатними до військової служби та відмовилися від проходження практичної підготовки, можуть бути відраховані.

Реакція та перспективи

Запровадження обов'язкової військової підготовки викликало багато дискусій серед студентів та викладачів. Питання стосуються як необхідності таких заходів, так і можливих порушень прав студентів та впливу на освітній процес.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 19-річного студента незаконно мобілізували та відправили на війну кулеметником.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Волинська обласна військова адміністрація під час засідання Ради оборони області обговорила питання вступу військовозобов'язаних до вищих навчальних закладів (ВНЗ), щоб отримати відстрочку від мобілізації. Після обговорення було ухвалено рішення про чоловіків, які не змогли потрапити до університету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини