Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Відмивання пшениці". Стало відомо хто краде і перевозить українське зерно
commentss НОВИНИ Всі новини

"Відмивання пшениці". Стало відомо хто краде і перевозить українське зерно

Американське видання опублікувало схеми "відмивання" українського зерна.

2 грудня 2022, 14:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росіяни перевозять українське зерно в Крим, а звідти відправляють невеликими човнами до великих вантажних суден. У всьому процесі задіяна найбільша експортна зернова компанія Росії "Торговый дом РИФ", власник якої є бізнесмен Петро Ходикін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Wall Street Journal.

"Відмивання пшениці". Стало відомо хто краде і перевозить українське зерно

Українське зерно. Фото: з відкритих джерел

Американське видання розкрило схему контрабанди викраденого українського зерна. Росіяни відправляли тисячі тонн українського зерна на світові ринки видаючи його за своє. Це було встановлено за допомогою журналістського розслідування з перевіркою юридичних та корпоративних документів кореспондентами The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що спочатку зерно потрапляє в Крим, до порту Севастополя. Далі Росія застосовує флот невеликих кораблів і перевозить з кримського порту зерно до великих вантажних суден. Далі ці кораблі курсують до інших країн для продажу зерна. Якби великі контейнеровози заходили в Крим, їх було б легко ідентифікувати в порту, або через супутникові знімки.

"Це відмивання пшениці", — сказав голова стамбульської незалежної консалтингової фірми Bosphorus Observer Йорук Ісік.

За допомогою такого механізму росіяни приховують справжнє походження вантажу. Адже більшість покупців уникають купувати крадене зерно. The Wall Street Journal зазначає, що інколи українське зерно перемішують з російським, щоб ще більш ускладнити його походження.

Раніше портал "Коментарі" писав про британський аналітичний центр, який розповів, як Російська Федерація планувала захопити Україну.

Також "Коментарі" писали про гучну заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини