Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британський аналітичний центр розкрив план Росії по захопленню України
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський аналітичний центр розкрив план Росії по захопленню України

Росія мала напасти та за лічені дні захопити Україну, а згодом анексувати. Росіяни склали спеціальні списки тих, кого треба ліквідувати, залякати, або з ким необхідно співпрацювати.

2 грудня 2022, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія планувала окупувати Україну протягом 10 днів і анексувати її до серпня. Документи про напад були підписані президентом Росії Володимиром Путіним. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на британський аналітичний центр Royal United Services Institute (RUSI).

Британський аналітичний центр розкрив план Росії по захопленню України

Російський солдат. Фото: з відкритих джерел

Згідно з описаними документами, лише невелика група російських чиновників була повністю поінформована про плани Путіна напасти на Україну. За даними RUSI заступники командувачів збройних сил РФ дізнались про вторгнення за кілька днів до атаки, а військові частини отримали накази про в’їзд на території України за кілька годин до 24 лютого.

Влада Росії планувала отримати контроль над українськими аеропортами, електростанціями, мережами водопостачання, центральним банком та парламентом. Окрім того, в плани російських спецслужбовців входило вбивство або захоплення української політичної еліти. Росіяни створили навіть спеціальні списки з чотирма групами:

  • хто готовий співпрацювати;
  • нейтральні особи;
  • кого необхідно залякати;
  • кого потрібно вбити.

Російська армія мала на меті захопити АЕС для контролю енергетичної системи України, а також вони стали б притулком для російських солдатів. Окрім того, влада Росії мала шантажувати Захід ризиком ядерного зараження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія погрожує одній з колишніх країн Радянського Союзу не ступати на шлях України. Усе це через зміну назв російських вулиць в столиці країни.

Також "Коментарі" писали, що Китай прийняв важливе рішення, яке може заподіяти значної шкоди для економіки Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини