Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відкриються оперативні перспективи: названа головна ціль росіян на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкриються оперативні перспективи: названа головна ціль росіян на Донбасі

Російські окупанти наближаються до Покровська, який хочуть захопити

сьогодні, 14:35
Поділіться публікацією:

Близько місяця тому українським Силам оборони вдалося зупинити наступ російських військ, які намагалися просунутися до Покровська в Донецькій області. Це змусило ворога перегрупувати сили та зосередити свої атаки на південних підступах до міста, зокрема в районах Вугледара та Курахового, проте Покровськ залишається основною їхньою метою, заявив в ефірі Freedom генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Відкриються оперативні перспективи: названа головна ціль росіян на Донбасі

Бої в Донецькій області

За його словами, наразі Вугледар опинився під контролем противника, і росіяни використовують цю позицію для просування на північ, щоб створити загрозу в напрямку Курахового. Далі планують через Курахове наблизитися до Покровська з південного боку, вважає експерт.

На його думку, подібну тактику російські сили застосовують і щодо міста Селидове.

"І тут організується подібна тактика, тільки меншого масштабу, коли здійснюється охоплення об’єкта, в даному випадку цього міста, і бачите, перекидають свої резерви на південний напрямок, щоб якнайглибше просунутися цим щупальцем, охопити південний фланг наших військ, які захищають на поточний момент Селидове. У цьому є загроза, оскільки в ході цих дій вони перерізають шляхи логістичного забезпечення”, — зазначив експерт.

Романенко також підкреслив, що міські бої, які зараз точаться у Селидовому, є вкрай складними та виснажливими. Росія має значну перевагу в ресурсах — як у чисельності особового складу, так і в можливостях вогневого ураження, що створює додатковий тиск на українську оборону.

Він підкреслив, що наступальні дії ворога, на жаль, продовжуються, і ситуація для наших захисників у Селидовому погіршується.

Водночас Романенко зауважив, що російські війська вже не можуть атакувати одночасно на кількох напрямках, тому зосереджують зусилля послідовно — то на одному, то на іншому.

“І таку тактику дій ми бачимо і навколо Покровська. На жаль, Вугледар їм вдалося вже захопити, і тому загроза зараз і найвища інтенсивність боїв навколо Курахового. Проте, загалом, головною метою, як і раніше, залишається Покровськ. Оскільки із захопленням його там відкриваються відповідні оперативні перспективи для противника, то він таким чином організує ведення своїх бойових дій”, — пояснив Ігор Романенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи змогли росіяни обвалити фронт на Донеччині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини