Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи обвалили росіяни фронт у Донецькій області: коли почнуть бої за Покровськ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи обвалили росіяни фронт у Донецькій області: коли почнуть бої за Покровськ

Росіяни наближаться до Покровська, захоплюючи нові території і створюючи собі більш вигідні позиції

сьогодні, 10:48
Поділіться публікацією:

Російські сили останнім часом активізували просування на кількох напрямках у Донецькій області, зокрема біля Селидового та на Вугледарському напрямку. Попри заяви аналітика видання Bild Юліана Рьопке про "розвал фронту" на Донеччині, ситуація насправді менш критична, ніж повідомляють деякі західні ЗМІ, заявив в ефірі 24 каналу генерал армії та екс-голова служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Чи обвалили росіяни фронт у Донецькій області: коли почнуть бої за Покровськ

Бої в Донецькій області

За його словами, фронт у Донецькій області залишається стабільним. Він зазначив, що українські сили дійсно маневрують і відступають на окремих ділянках, зокрема на Селидівському та Курахівському напрямках, зокрема біля Нью-Йорка, Торецька та Вугледара.

"Атаки по містах, проведення бойових дій безпосередньо у містах, удари з флангів забезпечують ворогу певною мірою просування та частковий нестратегічний успіх. Однак ці дії окупантів не розвалюють фронт", — відзначив експерт.

Водночас, за словами Маломужа, українські військові використовують тактичні відступальні операції, щоб зміцнити позиції поблизу Покровська, який, за очікуваннями, росіяни намагатимуться захопити найближчими тижнями. Російські сили активно атакують міста, щоб здобути хоч і незначні, але певні успіхи, проте це не призводить до повного "розвалу" фронту.

На додаток, українські війська готують резервні позиції за межами населених пунктів, розташовані на панівних висотах або природних перешкодах, а також посилюють інженерні укріплення, щоб забезпечити стійкість фронту. За словами генерала, маневри українських сил на Півдні, хоча й включають відступи, дозволяють ефективно знищувати частину сил противника.

За його словами, значущою є також систематична робота ЗСУ з ліквідації російських резервів, особливо у секторах з високою концентрацією живої сили та техніки ворога. Внаслідок цих дій кількість загиблих серед росіян останніми тижнями зросла до 1400–1700 осіб на добу.

Маломуж наголошує на необхідності формування резервів, здатних до неочікуваних ударів, що дезорієнтують ворога і дозволяють не лише стримувати наступ, а й завдавати контрударів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами військових та експертів, окупанти змогли захопити Селидове.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини