Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відключення світла і темнота стануть звичайним явищем для України: який прогноз на майбутнє
commentss НОВИНИ Всі новини

Відключення світла і темнота стануть звичайним явищем для України: який прогноз на майбутнє

Зазначається, що українці вже навчилися пристосовуватися до дефіциту електроенергії.

16 липня 2024, 17:20
Поділіться публікацією:

Регулярні відключення електроенергії стануть звичним явищем для українців, про що йдеться у статті видання The Economist.

Відключення світла і темнота стануть звичайним явищем для України: який прогноз на майбутнє

Відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

"Часу залишилося дуже мало, а мільярдів доларів, необхідних для встановлення кількох сотень малих електростанцій, відновлення зруйнованих станцій або будівництва вітрових та сонячних електростанцій, недостатньо. Постійні відключення електроенергії стануть звичним явищем", – зазначається у статті.

Видання також зазначає, що українці вже навчилися адаптуватися до дефіциту електроенергії.

Малий бізнес придбав дизельні генератори, а середні підприємства почали інвестувати у газові турбіни та навіть можуть продавати надлишок електроенергії в енергосистему.

"Люди купують акумуляторні батареї, які можна заряджати та використовувати вдома для Wi-Fi-з'єднання та USB-ламп. Але все це буде піддано суворій перевірці", – наголошується у статті.

Раніше повідомлялося, що внаслідок обстрілів енергосистеми Україна втратила понад 9 ГВт потужностей.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, хто встановлює графіки відключення світла.  Незважаючи на те, що українці досить тривалий час живуть з відключеннями світла, досі для багатьох було таємницею, хто формує графіки відключень та чому виникає плутанина щодо їх застосування. Відповідаючи на запитання порталу "Коментарі" в "Укренерго" прямо заявили, що саме монополіст ДТЕК встановлює графіки. 

В "Укренерго" наголосили, що дійсно саме від них надходить інформація, скільки черг потрібно відключити одночасно в кожному регіоні, щоб компенсувати дефіцит потужності. Проте графіки погодинних відключень та їх тривалість встановлюють обленерго. Відповідно від них залежить кого та коли відключають.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини