Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відклав на потім свою термінову операцію: помер командир батальйону "Чорномор"
commentss НОВИНИ Всі новини

Відклав на потім свою термінову операцію: помер командир батальйону "Чорномор"

Командир батальйону "Чорномор" давно міг демобілізуватися за віком та станом здоровʼя

сьогодні, 18:10
Поділіться публікацією:

 Полковник Сергій Ліпський, командир 420-го окремого батальйону безпілотних систем ЗСУ з позивним "Чорномор," помер у п’ятницю, 25 жовтня. Про це повідомив спецпідрозділ "Хорт" на своїй сторінці у Facebook. Інформацію про час і місце прощання обіцяють надати пізніше.

Відклав на потім свою термінову операцію: помер командир батальйону "Чорномор"

Сергій Ліпський (фото з відкритих джерел)

Правозахисниця Ольга Решетилова зазначила, що, незважаючи на можливість демобілізації за станом здоров'я, Ліпський відклав термінову операцію в липні через призначення командиром батальйону.

"Мені довірили батальйон", — пригадала вона його слова, додавши, що він відчував високу відповідальність перед своїми побратимами. Решетилова підкреслила, що полковник мав велике серце, яке, на жаль, не витримало 10 років війни і важкої ноші лідерства.

За час служби Ліпський обіймав посаду начальника артилерії в 57-й окремій мотопіхотній бригаді та був нагороджений орденами Богдана Хмельницького і орденом Данила Галицького. Його побратим Дмитро Федоренко поділився спогадами про знайомство з ним у 2015 році в районі селища Нью-Йорк на Донеччині, назвавши його "професором гарматних справ" і видатним товаришем.

"Тоді в перший раз я спостерігав за тим? як працює професор гарматних справ Сергій Ліпський. Ввічлива, вихована, дуже розумна людина та справжній побратим. Досі не віриться в те що сталося. Для мене ти завжди поряд, брате...".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що від хвороби помер голлівудський режисер, який підтримував Україну і зняв фільм про війну. 17 жовтня, стало відомо про смерть американського режисера та продюсера Аарона Кауфмана. Він пішов з життя у Лас-Вегасі у віці 51 року. Причиною смерті став серцевий напад. Про це повідомило видання Variety з посиланням на продюсера Чеда Верді, який довгі роки співпрацював з Кауфманом.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини