Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відео з розстрілом росіянами українського полоненого: Україна звернулася до ООН та МКЧХ
commentss НОВИНИ Всі новини

Відео з розстрілом росіянами українського полоненого: Україна звернулася до ООН та МКЧХ

Україна закликає міжнародні організації змусити Росію дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права та фіксувати кожне порушення

6 вересня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Імовірний розстріл російськими окупантами українського військовополоненого – це черговий злочин росіян. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у своєму Telegram-каналі зробив омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець.

Відео з розстрілом росіянами українського полоненого: Україна звернулася до ООН та МКЧХ

Дмитро Лубинець. Фото: з відкритих джерел

Омбудсмен відреагував на відео зі стратою українського військовополоненого, яке почало розповсюджуватись по мережі.

Лубінець нагадав, що розстріл росіянами українського військовополоненого – це грубе порушення Женевських конвенцій.

"Країна, яка бере в полон, повинна гарантувати збереження життя військовополоненим і відповідає за поводження з ними. Кожен такий розстріл потребує належного розслідування, а міжнародна спільнота не повинна мовчати на системні злочини окупантів", — пояснив омбудсмен.

Він заявив, що про всі факти ймовірних вбивств українських військовополонених повідомляє та надсилає листи ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста.

"Ці міжнародні організації повинні змусити Росію дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права та фіксувати кожне порушення", — наголосив Лубінець.

Також він зазначив, що РФ навмисне розстрілює українських військовополонених і поширює такі відео в інформаційний простір, щоб залякати українців. Омбудсмен пояснив, що насправді ці відео лише показують справжню особу російських військових — окупантів та вбивць.

"Водночас вся інформація завжди потребує детальної перевірки. Не варто довіряти всьому, що поширює ворог", — нагадав Лубінець.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, де ворог показово карає своїх, щоб змусити інших іти в бій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини