Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відбувся ювілейний обмін полоненими. Кого вдалося повернути додому
commentss НОВИНИ Всі новини

Відбувся ювілейний обмін полоненими. Кого вдалося повернути додому

Україна в рамках нового обміну полоненими повернула додому 207 українських захисників та цивільних громадян, про це повідомив президент Володимир Зеленський, пишуть «Коментарі»

31 січня 2024, 16:08
Поділіться публікацією:

В Україну 31 січня повернулися з російського полону 207 українських захисників та цивільних громадян, про це у "Фейсбуці" повідомив президент Володимир Зеленський.

Відбувся ювілейний обмін полоненими. Кого вдалося повернути додому

Деякі полонені знаходяться у поганому стані

"Наші – вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам’ятаємо про кожного й кожну в полоні. Воїни та цивільні. Маємо повернути всіх. Працюємо над цим",
— наголосив Зеленський.

Окрім того, в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що відбувся 50-ий обмін полоненими. Додому вдалося повернути 95 представників Збройних Сил України, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та одного представника Національної поліції України.

"180 оборонців, які повертаються додому — з рядового та сержантського складу, ще 27 — українські офіцери. Щонайменше 36 з них мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому зі звільнених Оборонців вже виповнився 61 рік, а наймолодшому невдовзі буде 21"
, — відзначили в Координаційному штабі.

Там додали, що серед звільнених військовослужбовців — захисники Маріуполя, Херсона, бійці з острова Зміїний, морпіхи та бойові медики.

Серед звільнених, зокрема, і молодший сержанта Захара. Він потрапив до рук російських терористів разом зі своєю дружиною Тетяною після евакуації з "Азовсталі" у травні 2022 року. Менш, ніж за півроку жінку вдалося обміняти й повернути в Україну. Тетяна оселилася разом з двома доньками у Дніпрі. Однак 14 січня росіяни вдарили ракетою у багатоповерхівку, де мешкала родина. Захисниця загинула під завалами разом з молодшою донечкою та матір’ю чоловіка. Старша 19-річна донька Руслана сьогодні чекає на повернення тата, розповіли в Координаційному штабі.

Окрім того, повідомляється, що 36 з військовополонених, яких вдалося повернути, мають поранення або ж серйозні хвороби.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", з моменту повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3035 захисників та захисниць.

Також "Коментарі" повідомляли, що обмін полоненими мав відбутися ще 24 січня, але він був зірваний через падіння Іл-76 під Білгородом. Тоді пропагандисти заявляли, що на літаку начебто знаходилися українські військовополонені.

"Коментарі" також пояснювали, що не так із катастрофою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.facebook.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини