Головна Новини Суспільство Війна з Росією Від цього залежить багато чого: Зеленський звернеться до сенаторів США щодо допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Від цього залежить багато чого: Зеленський звернеться до сенаторів США щодо допомоги Україні

За інформацією ЗМІ, Зеленський звернеться до сенаторів США напередодні голосування Конгресом допомоги Україні

5 грудня 2023, 07:10
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський звернеться до американських сенаторів у вівторок по захищеній відеоконференції. Розмова відбудеться на секретному брифінгу. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Від цього залежить багато чого: Зеленський звернеться до сенаторів США щодо допомоги Україні

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Видання зазначає, що Володимир Зеленський має поінформувати сенаторів про стан війни в Україні та необхідність додаткової військової допомоги. Розмова Зеленського та сенаторів відбудеться за день до того, як у Сенаті планується голосувати за виділення пакету 61 мільярда доларів для України.

"Адміністрація запросила президента Зеленського виступити перед сенаторами у рамках нашого завтрашнього секретного брифінгу, щоб ми могли безпосередньо від нього почути, що саме поставлено на карту у цьому голосуванні. Я прошу, щоб усі сенатори були присутні на цьому важливому брифінгу", — зазначив Шумер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Білий дім у черговий раз звернувся до Конгресу із закликом терміново затвердити допомогу Україні, оскільки до кінця року у США закінчаться кошти для надсилання нам всього необхідного. Німеччина, яка раніше пообіцяла вдвічі (до 8 млрд євро) збільшити підтримку нашої країни, відклала на невизначений термін переговори щодо бюджету на 2024 рік. Угорщина постійно будує підступи і з виділенням Україні коштів із загальноєвропейського бюджету, і з нашою євроінтеграцією. Останнім часом підніжки нам ставить ще й Польща. Чи почнуть Штати та Європа нарешті допомагати Україні не вистояти, а перемогти? Більше давати нам всього необхідного для цього, а також більше тиснути на РФ, яка цілком пристосувалася до недосанкцій? Чи розуміє демократичний світ ризики, якщо, як пишуть деякі західні медіа, перемога залишиться за РФ? Що слід усвідомити Україні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини