Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вибухи під Джанкоєм не пройдуть безслідно для росіян: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибухи під Джанкоєм не пройдуть безслідно для росіян: у чому причина

Атаки на російські позиції в Криму, ймовірно, є частиною узгодженого українського контрнаступу, вважають в ISW

17 серпня 2022, 09:00 comments2093
Поділіться публікацією:

Вибухи на російському складі боєприпасів та трансформаторної підстанції у Джанкойському районі анексованого Криму серйозно порушили постачання російських військ на материковій частині України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Вибухи під Джанкоєм не пройдуть безслідно для росіян: у чому причина

Вибух. Фото: з відкритих джерел

Американські військові експерти зазначають, що військовий склад у Джанкої мав велике значення для росіян, адже саме звідти окупанти постачали техніку. Боєприпаси та перекидали війська у разі потреби на південь Запорізької області, включаючи Мелітополь. Російському керівництву довелося ухвалити рішення про зупинення залізничного пасажирського сполучення Криму з материковою частиною України.

В Інституті вивчення війни вважають, що союзників України не виникне питань після ударів ЗСУ по логістичних центрах та військових об'єктах РФ у Криму, оскільки весь цивілізований світ визнає загальноприйняті кордони України, які вона мала до 2014 року, коли відбулася анексія Криму. Крім того, в ISW наголошують, не жодного доказу того, що Україна використала поставлену США зброю для ударів по Криму. Ще важливо врахувати, що дальність ракет, що поставляються Україні, не дозволяє вражати цілі в Криму.

Експерти припускають, що атаки на російські позиції у Криму, ймовірно, є частиною узгодженого українського контрнаступу, спрямованого на відновлення контролю над західним берегом Дніпра.

"Російські лінії постачання з Криму безпосередньо підтримують російські сили на материковій частині України, зокрема в західній частині Херсонської області", — йдеться у повідомленні.

Контрнаступальні дії України також націлені на мости через річку Дніпро та об'єкти тилового забезпечення ЗС РФ в окупованій Херсонській області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається з Кримом : про що говорять дії української влади та вибухи на півострові.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у Генштабі назвали напрямок, де військам РФ вдалося просунутися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини