Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вибухи на аеродромах РФ – лише початок: у FT розповіли, чому тепер не сховатися навіть у Сибіру
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибухи на аеродромах РФ – лише початок: у FT розповіли, чому тепер не сховатися навіть у Сибіру

У ЗМІ з'явилася інформація, що тепер Україна не має обмежень щодо відстані ударів по території Росії

7 грудня 2022, 13:45
Поділіться публікацією:

Україна тепер не має обмежень щодо відстані ударів по території Росії. Незабаром ці удари можуть досягти Сибіру. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив "Financial Times" радник українського уряду з оборони.

Вибухи на аеродромах РФ – лише початок: у FT розповіли, чому тепер не сховатися навіть у Сибіру

Вибухи. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що цього тижня Київ продемонстрував, що може завдавати дальніх ударів без західного обладнання після того, як запустив безпілотники свого виробництва. Українські безпілотники вже показали свою ефективність, адже ЗСУ вдалося те, що раніше вважалося неможливим. Українські захисники вразили три військові бази в глибині Росії – одну лише за 160 км від Москви.

"Атаки повторюються. У нас немає обмежень щодо дальності, і незабаром ми зможемо вразити всі цілі на території Росії, у тому числі в Сибіру. В Україні ми знаємо, як важко захищатись від таких атак з повітря. Незабаром і Росія не матиме безпечних зон", — сказав на умовах анонімності радник уряду України з питань оборони.

При цьому варто зазначити, що після атаки на військові об'єкти на території РФ на офіційному рівні в Києві ніхто не взяв на себе відповідальність за ці удари.

Видання звертає увагу на два важливі моменти. Перший – дальність ударів. Другий – слабкість російської системи ППО, яка відверто не впоралася з новими викликами. В результаті українські сили вразили стратегічні військові бази, які раніше вважалися невразливими.

Представники міністерства оборони та аналітики не виключають, що одним із довгострокових результатів атак може стати розосередження Росією своїх військ усередині країни. Вони можуть стати потенційною метою України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Луганщині запеклі бої: окупанти підтягнули резерви – величезні втрати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський виключив перепочинок у війні, попри все умовляння Росії розпочати мирні переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини