Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Вибори» в окупації – Україна звернулася із закликом до світу
commentss НОВИНИ Всі новини

«Вибори» в окупації – Україна звернулася із закликом до світу

МЗС України закликає світ не визнавати "вибори" РФ на окупованих територіях

8 вересня 2023, 14:10 comments2269
Поділіться публікацією:

Незаконні псевдовибори Росії на тимчасово окупованих територіях України не матимуть жодних правових наслідків і не призведуть до зміни статусу українських земель, захоплених російською армією. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

«Вибори» в окупації – Україна звернулася із закликом до світу

Вибори в окупації. Фото з відкритих джерел

У МЗС наголосили, що оголошені Росією так звані "вибори" у місцеві окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях України грубо порушують суверенітет та територіальну цілісність України, українське законодавство та норми міжнародного права, зокрема Статут ООН.

"Псевдовибори Росії на тимчасово окупованих територіях є нікчемними. Вони не матимуть жодних правових наслідків і не призведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій", — наголосили у відомстві.

Там також наголосили, що, організовуючи фейкові вибори в українських областях та Криму, Кремль продовжує делегітимізацію російської правової системи.

МЗС України закликало міжнародних партнерів засудити нікчемні та довільні дії Росії та не визнавати легітимність жодної "адміністрації", яка буде створена за підсумками незаконних виборів, так само як і будь-які рішення, які прийматимуться.

"Особи, причетні до проведення цих псевдовиборів, включаючи керівництво РФ, представників окупаційних адміністрацій та виборчих структур, мають бути притягнуті до відповідальності. Ініціюємо також накладення на них нових міжнародних санкцій", — зазначили у міністерстві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — повномасштабна війна Кремлю не завада і путінський режим поспішає провести фейкові "вибори" на окупованих теренах України. Псевдовибори призначено на 10 вересня.

Також видання "Коментарі" повідомляло вибори на окупованих територіях: розвідка Британії назвала, які результати намалює Кремль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини