Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Весело літає і вбиває кацапів": військовий інструктор розповів, як насправді йде відбір на оператора БПЛА
commentss НОВИНИ Всі новини

"Весело літає і вбиває кацапів": військовий інструктор розповів, як насправді йде відбір на оператора БПЛА

Військовий інструктор розповів, хто може стати оператором дрона у ЗСУ.

сьогодні, 17:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Багато новобранців, які вступають до лав ЗСУ, прагнуть отримати тилові посади або стати операторами безпілотників. Однак ця робота не така проста, як здається на перший погляд. За словами військового інструктора Дениса Семирога-Орлика, лише один із двадцяти претендентів на посаду оператора БПЛА дійсно відповідає вимогам.

"Весело літає і вбиває кацапів": військовий інструктор розповів, як насправді йде відбір на оператора БПЛА

Оператор дронів. Фото з відкритих джерел

Військовий інструктор Денис Семирог-Орлик на позивний "Капела" в інтерв’ю hromadske розповів, що попит на операторів дронів зростає, але далеко не всі підходять для виконання цих обов'язків. За словами Семирога-Орлика, люди часто не розуміють, наскільки складною та відповідальною є ця робота. 

"З тих, хто хоче стати оператором безпілотника, підходить один з двадцяти. Чому так? Бо вони не знають, що це. Надивляться ютубчика і вважають, що це чувак весело літає і вбиває кацапів — ще й відео красиве знімає", — говорить інструктор.

Однією з головних проблем є нестача технічних навичок та труднощі з дрібною моторикою у багатьох кандидатів. Як розповідає Семирог-Орлик, такі кандидати відпадають уже після співбесіди. Крім того, дізнавшись про всі ризики та небезпеки цієї професії, деякі претенденти просто зникають зі зв’язку й припиняють відповідати на дзвінки рекрутерів.

Схожа ситуація спостерігається і з тиловими посадами. За словами військового інструктора, деякі кандидати, які прагнуть отримати позиції діловодів, навіть не уявляють, що це за професія. Що може свідчити про переоцінку своїх можливостей і недооцінку вимог. Військовий пояснює, що бажання обійняти тилову посаду часто пов'язане зі спробою підвищити свої шанси на виживання, що можна зрозуміти, але армія не може брати на роботу нефахівців.

Також Семирог-Орлик вказав, що посади медиків та водіїв вантажівок категорії С мають попит серед рекрутерів. Як зазначає військовослужбовець, таких спеціалістів "розбирають, як гарячі пиріжки". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що оператор дронів Роберт Бровді з позивним "Мадяр" розповів про майбутні зміни у війні. За його словами, оператори безпілотників скоро стануть непотрібними.

Також "Коментарі" писали, що українські дрони дістали до одного з ключових аеропортів РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини