Головна Новини Суспільство Війна з Росією Верховна Рада ратифікувала угоду щодо будівництва Bayraktar в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада ратифікувала угоду щодо будівництва Bayraktar в Україні

Парламентарі ратифікували угоду між Україною і Туреччиною щодо співробітництва у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях

13 грудня 2022, 21:40
Поділіться публікацією:

Про ратифікацію угоди повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат Ярослав Железняк, передають "Коментарі". За ухвалення закону №0161 проголосували 332 парламентарі.

Верховна Рада ратифікувала угоду щодо будівництва Bayraktar в Україні

В Україні виготовлятимуть турецькі безпілотні літальні апарати

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що плановий загальний розмір інвестицій у будівництво заводу із виробництва безпілотних літальних апаратів та науково-дослідного центру для їх обслуговування та ремонту складає 95,5 млн доларів протягом десяти років, починаючи з 2022 року.

Раніше посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що реалізація проєкту виробництва безпілотників Bayraktar в Україні триває, власник компанії Baykar вже придбав земельну ділянку в Україні.

Спікер президента Росії Дмитро Пєсков свого часу заявив, що, якщо в Україні збудують завод з виробництва ударних безпілотників Bayraktar, його відразу розбомблять збройні сили РФ.

Турецька оборонна компанія Baykar планує протягом двох років завершити будівництво нового виробничого заводу в Україні. Генеральний директор Халук Байрактар заявив, що фазу детального проєктування вже закінчено.
Нагадаємо, як передавав портал "Коментарі", гендиректор компанії Baykar Makina Халук Байрактар заявив, що "не може бути мови" про продаж своїх безпілотників Росії. Халук Байрактар ​​уточнив, що на його рішення не може вплинути сума, яку може запропонувати керівництво Росії. Війну Росії проти України Халук Байрактар ​​назвав несправедливою, агресивною та необґрунтованою. Тому гроші тут не можуть бути на першому місці та відігравати головну роль. Яку б суму не озвучили в Москві, це не змінить рішення керівництва компанії і безпілотники турецького виробництва не будуть продаватися Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини