Головна Новини Суспільство Війна з Росією Велика втрата росіян на полі бою: ЗСУ знищили чергову військову техніку (відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика втрата росіян на полі бою: ЗСУ знищили чергову військову техніку (відео)

Українські військові знищили радіолокаційний комплекс "Зоопарк-2", який міг виявити позиції ЗСУ.

28 березня 2023, 19:25 comments3156
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Силами спеціальних операцій ЗСУ змогли знищити російський радіолокаційний комплекс "Зоопарк-2". Ліквідація цієї техніки допоможе Збройним силам України ефективніше протистояти на полі бою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

Велика втрата росіян на полі бою: ЗСУ знищили чергову військову техніку (відео)

Радіолокаційний комплекс "Зоопарк-2". Фото з відкритих джерел

Знищення російського комплексу "Зоопарк-2" відбулось у кілька етапів. Спочатку аеророзвідка знайшла ціль і постійно переслідувала військовий об'єкт, який змінював свої позиції. Надалі точні координати були передані одному з Сил Оборони, який і наніс точний удар по російському радіолокаційному комплексу "Зоопарк-2".

"В результаті парк знищеної техніки противника поповнився ще на одну одиницю", — пише Командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

Знищення військової техніки російської армії відбулось у напрямку Донецька. Переглянути відео від  Сил спеціальних операцій ЗСУ на якому видно удар по комплексу "Зоопарк-2" можна нижче:

Російська зброя "Зоопарк-2" виконує функцію радара, виявляє ракети у повітрі та розраховує їх траєкторії на відстані до 40 км. Таким чином російські сили дізнаються місце розташування українських позицій, передають інформацію про це військовим РФ, а ті своєю чергою завдають удару по українцях. Тому знищення "Зоопарк-2" дозволяє зменшити російський військовий потенціал та запобігти точним ударам по місцях перебування українських військових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що не тільки Німеччина, а ще одна країна повідомила про відправку танків Leopard в Україну.

Також "Коментарі" писали про британського командира, який назвав головні переваги танків Challenger перед російськими Т-72.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини