Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ведуча FreeДом попросила голову ОВА перейти на російську, коли той розповідав про обстріл Кременчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Ведуча FreeДом попросила голову ОВА перейти на російську, коли той розповідав про обстріл Кременчука

У 2022 році в уряді виділили на роботу FreeДом 165 мільйонів гривень коштів з бюджету

28 червня 2022, 19:29 comments1061
Поділіться публікацією:








Ведуча, що представляє  медіагрупу “Україна” Юлія Галушка під час ефіру каналу FreeДом, де показували включення з міста Кременчук, саме там  ракети рф зруйнували торговельно-розважальний центр, де в той час були мирні люди, звернулась з проханням до голови Полтавської ОВА Дмитра Луніна, говорити  російською мовою. Про це  інформує “Детектор медіа”.

Ведуча FreeДом попросила голову ОВА перейти на російську, коли той розповідав про обстріл Кременчука

Ведуча FreeДом попросила голову ОВА перейти на російську (скріншот з відео)

Як тільки посадовець почав оповідати про трагедію, Юлія Галушка зупинила його і сказала, щоб він розповідав  російською мовою, адже канал “вещает на русском для всего мира”. Голова адміністрації дещо   розгубився, проте відразу перейшов на російську. В кадрі видно, що йому непросто підбирати російські словосполучення.

Даючи коментар щодо ситуації в ефірі 27 червня, пресслужба каналу “Україна” зазначила: “Прохання ведучої до спікера перейти на російську  мову обумовлене виключно редакційною політикою проєкту “FreeДом”, щоб свідоцтво про злочини рф більше були зрозумілими мільйонам глядачів зі  всього світу”.

FreeДом позиціонує себе як мовлення на весь світ російською мовою – як альтернативне джерело інформації та противага  пропаганді рф.

“Детектор медіа”, що аналізував контент каналу, відзначає, що цей інформаційний проєкт адресовано  російськомовним громадянам України, адже для іноземців контексти, які пропонує FreeДом, надто специфічні.

Важливо, що в цьому році в уряді виділили на роботу FreeДом 165 мільйонів гривень коштів з державної скарбниці.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні перевірять шість телеканалів через показ документів щодо "вагнергейту". Нацрада України з питань телебачення та радіомовлення анонсувала позапланові перевірки на шести українських телеканалах. Це - "УКРАЇНА", "5 канал", "ПРЯМИЙ", "УКРАЇНА 24", "ЕСПРЕСО" і "4 канал". Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті регулятора. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини