Головна Новини Суспільство права людини В Україні перевірять шість телеканалів через показ документів щодо "вагнергейту"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні перевірять шість телеканалів через показ документів щодо "вагнергейту"

Редакції перевірять на предмет порушення державної таємниці

11 лютого 2022, 15:47
Поділіться публікацією:

Нацрада України з питань телебачення та радіомовлення анонсувала позапланові перевірки на шести українських телеканалах. Це - "УКРАЇНА", "5 канал", "ПРЯМИЙ", "УКРАЇНА 24", "ЕСПРЕСО" і "4 канал". Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті регулятора, передає портал "Коментарі".

В Україні перевірять шість телеканалів через показ документів щодо "вагнергейту"

Перевірка телеканалів вагнергейт. Фото з відкритих джерел

Підставою для ревізій стала демонстрація у випусках новин документів, які містять відомості, що можуть становити державну таємницю. Мова йде про лист колишнього начальника Головного управління розвідки Василя Бурби та звіт начальника спецрезерву ГУР МОУ Юрія Семенюка про проведення операції із затримання найманців приватної військової компанії "Вагнер".

"Цей лист має гриф секретності "цілком таємно",  містить важливу інформацію, ступінь обмеження доступу та рівень охорони державою, а звіт – посилання на секретну документацію і ознаки державної таємниці. За результатами перевірок обговоримо питання, як зробити так, щоб документи "цілком таємно" залишалися цілком таємними, при тому суспільство має отримувати свою дозу інформації про те, що відбувається", – сказала голова Національної ради Ольга Герасим’юк.

Перевірки будуть проводитись у редакціях  у період з 25 лютого по 12 березня 2022 року. 

На переконання членів Нацради з питань радіо та телебачення, показ в ефірі телеканалів листа і звіту має ознаки порушення вимог абзацу другого частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Цими положеннями заборонено для телерадіоорганізацій поширювати відомості, що становлять державну таємницю, або іншу інформацію, яка охороняється законом. 

Читайте також: Скільки у вас стажу та на яку пенсію претендуєте: усе можна дізнатись у додатку "Дія"




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини