Головна Новини Суспільство Війна з Росією Важливий крок чи небезпечне шоу: ЗМІ дізналися, як українці реагують на Курську операцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливий крок чи небезпечне шоу: ЗМІ дізналися, як українці реагують на Курську операцію

Операція ЗСУ у Курській області вже підняла бойовий дух українців

21 серпня 2024, 13:15 comments2556
Поділіться публікацією:

Прорив українських Збройних сил у Курську область став доказом того, що українські військові все ще можуть досягати успіху в наступальних операціях, піднявши бойовий дух і солдатів, і громадянських українців після важкого року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Важливий крок чи небезпечне шоу: ЗМІ дізналися, як українці реагують на Курську операцію

Операція у Курській області. Фото: із відкритих джерел

"Це був дуже сміливий та важливий крок... для підтримки морального духу у суспільстві", — наводить "Reuters" слова мешканка Київської області Ольги Павловської.

ЗМІ зазначає, що українська армія не досягала значних успіхів на своїй власній землі з кінця 2022 року, і ці невдачі посилювали песимізм населення щодо кінця війни: згідно з опитуванням, опублікованим минулого місяця Київським міжнародним інститутом соціології, 32% українців готові піти на територіальні поступки, щоб покласти край війні, порівняно з 10% рік тому.

Однак останніми днями завдяки успіхам у Курській області настрій покращився. Українські солдати, з якими журналісти Reuters спілкувалися недалеко від російського кордону минулого тижня, були налаштовані позитивно, коли поверталися з бойової місії в Росії.

"Наступ, який домінував в українських новинних зведеннях, є "перемогою, якої у нас не було вже давно. Це успіх у багатьох відносинах – як на міжнародному рівні, так і для нас самих – те, що ми перехопили ініціативу", – сказав Роман Костенко, депутат та офіцер Служби безпеки України, який брав участь в операції.

Однак є й ті, хто набагато менш натхненний тим, що Україна виділяє цінні ресурси на Курську область, коли її великий східний фронт перебуває під серйозним тиском російського тиску.

"Те, що вони зробили, — це шоу", — каже ветеран війни Ярослав Мандель.

Він називає вторгнення до Курська небезпечною операцією, яка може сприяти руйнуванню оборони на сході.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ на Курщині: стало відомо, до чого Кремль готує росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини