Головна Новини Суспільство Війна з Росією “Вагнерівці” закінчуються: Кого пришле на фронт РФ далі
commentss НОВИНИ Всі новини

“Вагнерівці” закінчуються: Кого пришле на фронт РФ далі

Кремль хоче мати справу із найманцями, яких легко контролювати. І це при тому, що найманство в Росії є кримінальним злочином

6 квітня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Керівництво “вагнерівців” не шкодує живої сили та кидає своїх військових у справжню “м’ясорубку”. За словами представника адміністрації Джо Байдена, у Вашингтоні знають, що ПВК “Вагнер” зазнає нищівних втрат у районі Бахмута, де йдуть запеклі бої, пишуть "Коментарі".

“Вагнерівці” закінчуються: Кого пришле на фронт РФ далі

Хто зможе прийти на зміну найманцям-в’язням

Російське Міноборони прагне повністю витіснити з публічного простору засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, заявили у Генштабі ЗСУ наприкінці лютого. Все через його конфлікт із міністром оборони Федерації Сергієм Шойгу. Пригожин скаржиться, що “вагнерівцям” не постачають боєприпаси у достатній кількості. А його особисто позбавили доступу до найвищого керівництва держави. Щобільше, ліквідацію російського пропагандиста Максима Фоміна, відомого як Владлен Татарський, близького до засновника ПВК “Вагнер”, експерти називають особистим “привітом” Пригожину.

“Цей конфлікт продовжується. Хто вийде переможцем? Найімовірніше, Міністерство оборони та Генштаб. Вони різко обмежили постачання та боєприпаси для “вагнерівців”. Пригожин має проблеми з набором особового складу. До того ж він не виконав тієї обіцянки, яку давав: він казав, що до вересня візьме Бахмут. Він почав критикувати російську регулярну армію, хоча сам не виконав своїх обіцянок”, — заявив заступник начальника ГУР Міноборони України в інтерв’ю Вадим Скибицький агентству українським ЗМІ.

Відтак, Росія планує знайти альтернативу ПВК “Вагнер”. У Міноборони Великої Британії вважають, що Кремль хоче мати справу із найманцями, яких легко контролювати. І це при тому, що найманство в Росії є кримінальним злочином.

“Це відбувається на тлі гучної ворожнечі між Міноборони Росії та ПВК “Вагнер”. Російське військове керівництво, ймовірно, хоче замінити його на ПВК, над яким воно матиме більший контроль. Росія, ймовірно, вважає, що ПВК в Україні, як і раніше, корисні, тому що вони менш обмежені рівнем заробітної плати та дієздатністю, які перешкоджають ефективності регулярної армії”, — йдеться у звіті військової розвідки Великої Британії.

У Британії також припускають: російське керівництво може вважати, що масштабні втрати найманців населення сприйматиме спокійніше, ніж загибель військовослужбовців регулярної армії. А лише під Бахмутом ПВК “Вагнер” втратила десятки тисяч людей. Проте федеральна статистика найманців не враховує.

Окрім ПВК “Вагнер”, проти України воюють члени приватних компаній “Редут-Антитерор”, “Ліга” та “Патріот”. Останньою особисто займається міністр оборони Росії Шойгу. Нова приватна військова компанія з’явилася і в анексованому Росією Криму. Відповідальним за неї призначили голову окупаційної адміністрації півострова Сергія Аксьонова. Загалом у Росії існує щонайменше десять приватних військових компаній. І якщо 10 років тому їх залучали до бойових операцій у двох-трьох країнах, то після 2015 року географію значно розширили.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що ексрадник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів про дві важливі зміни на фронті. Вони стосуються ситуації у районі Мар'їнки та Авдіївки Донецької області.

Писали "Коментарі" також, що на думку експерта, війни стають"приватизованими", а українська ще й "випробувальною лабораторією".

Читайте також на шпальтах "Коментарів" - ПВК прикриватимуть відхід соратників Путіна “у теплі краї”.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини