Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Вагнерівці» можуть залишити Бахмут: про що говорять заяви Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

«Вагнерівці» можуть залишити Бахмут: про що говорять заяви Пригожина

Незважаючи на гучні заяви Пригожина, ніхто всередині Росії не ризикне грати зараз проти Путіна

30 квітня 2023, 17:55
Поділіться публікацією:

У недавньому інтерв'ю засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин пригрозив вивести своїх бойовиків із Бахмута, якщо їм не почнуть постачати потрібну кількість боєприпасів. На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), ватажок "вагнерівців", ймовірно, намагається використовувати перестановки у військовому керівництві Росії, щоб відновити доступ до більшої кількості боєприпасівПро що говорять останні заяви Пригожина? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

«Вагнерівці» можуть залишити Бахмут: про що говорять заяви Пригожина

Вагнеровці. Фото: з відкритих джерел

Заяви Пригожина більше схожі на блеф у рамках боротьби за вплив, впізнаваність та владу

Експерт з міжнародної політики Українського інституту майбутнього Ілля Куса вважає, що ми бачимо чергову серію конфлікту Пригожина з нелояльною до нього частиною російського Міноборони.

"Днями міністр оборони Шойгу зняв свого заступника Михайла Мізінцева, з яким у Пригожина були добрі стосунки. І зрозуміло, що звільнення близької Пригожину людини підштовхнуло його до нових випадів на адресу Шойгу", – пояснює Ілля Куса.

На його думку, все це відбувається в рамках їхньої боротьби за контроль над МО і, очевидно, ланцюжками постачання, постачання боєприпасів і "потоків".

"Я не вірю в те, що Пригожин реалізовуватиме свої погрози. Занадто високі ставки для РФ у районі того ж Бахмута. Тож це більше схоже на блеф у рамках боротьби за вплив, впізнаваність та владу. Ніхто всередині Росії не ризикне зараз грати проти Путіна. Немає таких ресурсів", – констатує Ілля Куса.

Путін навряд чи дозволить шантажу Пригожина ставити під загрозу свою загарбницьку війну

Політолог, медіа-експерт Денис Гороховський пояснює:

"Незважаючи на жорстку вертикаль, яку роками будував Путін, у Кремлі залишаються різні групи впливу, кожна з яких намагається перетягнути ковдру на себе. Місцевий політикум навіть вигадав для них окрему назву – Вежі Кремля".

Вся історія ПВК "Вагнер" та особисто Пригожина – це якраз прояви конфлікту Веж, наголошує експерт.

"Якщо згадати всіх, кого називали "наступником Путіна" за останні кілька років, можна побачити, що це представники різних груп впливу. Це ще раз підтверджує, що, по-перше, горезвісна монолітність російської влади – лише міф, а по-друге, у Путіна досі немає наступника. Тому, у разі усунення президента Росії (юридичного чи фізичного), розкол у політичній верхівці Росії досягне свого апогею", — упевнений Денис Гороховський.

Що ж стосується безпосередньо заяв Пригожина, то, на думку експерта, не варто розраховувати, що той може зняти "вагнерівців" з позицій та повернути додому.

"Адже очевидно, що він одночасно стане в Росії "ворогом народу" – і буде або заарештований, або ліквідований. Самих же вагнерівців у добровільно-примусовому порядку повернуть на позиції, – прогнозує політолог. — Вже зрозуміло, що Путін готовий воювати до останнього російського солдата, оскільки чудово розуміє фатальні для себе наслідки вчинених ним злочинів у разі програшу Росії. Отже, навряд чи він дозволить шантажу Пригожина ставити під загрозу свою загарбницьку війну".

Читайте також на порталі "Коментарі" — США виділяють черговий транш на підтримку бізнесу в Україні: чи це допоможе підприємцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини