Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ЗСУ прокоментували "взяття Бахмуту" Пригожиним
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЗСУ прокоментували "взяття Бахмуту" Пригожиним

Речник Східного угруповання військ ЗСУ висміяв заяву голови ПВК "Вагнер"

4 квітня 2023, 17:54
Поділіться публікацією:

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий підтвердив, що власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин приніс прапор РФ на будівлю міської адміністрації Бахмута. Але Череватий зазначив, що вона давно зруйнована під час боєзіткнень у місті. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Череватого в ефірі національного телемарафону.

В ЗСУ прокоментували "взяття Бахмуту" Пригожиним

Бахмут - це Україна

"Пригожин їздить, напевно, в Бахмут, тому що в Петербурзі йому зараз небезпечно. Там, бачите, вибухають ресторани, — заявив Череватий. — І встановлює прапори на будівлях, яких уже давно фізично не існує. Тобто цієї будівлі, як він каже, міської адміністрації, вона просто знищена".

Нагадаємо, що пізно ввечорі 2 квітня Пригожин заявив, що Бахмут "юридично взятий", встановивши прапори РФ та ПВК "Вагнер" на руїнах міської адмінстрації Бахмуту. При цьому Пригожин заявив, що українські війська продовжують оборонятися в західній частині міста.

Згодом, цю заяву Пригожина Офіс президента назвав фейком.

Череватий підкреслює, що Бахмут залишається основним напрямком для ударів рашистів, зокрема найманців ПВК "Вагнер". Тут лише за минулу добу відбулось 32 атаки ворога та 26 боєзіткнень як в самому Бахмуті, так і на околицях міста. За словами Череватого, 238 раз окупанти обстрілювали позиції захисників як зі ствольної, так і реактивної артилерії. При цьому було вбито 91 окупанта, 119 зазнали поранень, підбито російський танк та РСЗО "Град", знищено 3 склади боєприпасів.

Тим часом, в країні ЄС заборонили росіянам купувати нерухомість. Польські фермери пригрозили зірвати візит Зеленського до Варшави. А в ГУР зробили нову заяву щодо вбивства Татарського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини