Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ЗСУ відповіли, чи можуть перенести системи ППО якомога далі від житлових будинків
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЗСУ відповіли, чи можуть перенести системи ППО якомога далі від житлових будинків

У Повітряних силах ЗСУ назвали причини, чому засоби протиповітряної оборони розміщені у містах, попри те, що уламки під роботи ППО можуть пошкодити житлові будинки.

16 липня 2023, 13:13
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат відповів на питання, чи можна системи протиповітряної оборони перенести якомога далі від житлових будинків, куди потрапляють уламки від роботи ППО під час російських атак. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на український телемарафон.

В ЗСУ відповіли, чи можуть перенести системи ППО якомога далі від житлових будинків

Речник ПС Юрій Ігнат. Фото з відкритих джерел

В ефірі загальнонаціонального телемарафону Юрія Ігната запитали, чи можуть системи ППО розміщуватись за містом, щоб таким чином збивати російські ракети та дрони до того, як вони будуть над житловими будинками українців.

"Міста захищені таким чином, щоб взяти у кільце сам населений пункт і якомога щільніше у ньому розташувати засоби ППО", — говорить Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ пояснює, чому Україна наразі не може поставити засоби протиповітряної оборони за межі населеного пункту.

"Якщо ППО поставити десь далі, то противник буде користатись тими прогалинами та пролітати. Наразі іншого варіанту, щоб охороняти місто немає", — стверджує Юрій Ігнат.

За словами Ігната Україна має спільний кордон з Росією кордон понад 2 тис. км. Тому з наявними радянськими та сучасними західними засобами протиповітряної оборони неможливо закрити такі великі площі від російських ракет та безпілотників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни змушують використовувати ЗСУ більше ракет, адже знають розташування наших ППО.

Також "Коментарі" писали про велике опитування, яке пройшло в Росії. Росіян запитали, чи підтримують ядерний удар по Україні. Крім того, громадян Росії попросили відповісти, чи підтримують вони мирні переговори між Україною та Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини