Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україну відправлять десятки Leopard: названі терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну відправлять десятки Leopard: названі терміни

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Німеччина та Данія найближчими тижнями доставлять в Україну десятки Leopard 1

3 липня 2023, 16:55 comments1886
Поділіться публікацією:

Україна у рамках військової допомоги отримає від Німеччини та Данії танки Leopard 1A5. Військова техніка буде на території України вже найближчими тижнями. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Rzeczpospolita" зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

В Україну відправлять десятки Leopard: названі терміни

Танки. Фото з відкритих джерел

Керівник німецького Міноборони зазначив, зараз Берлін вийшов на друге місце серед усіх союзників України за величиною військової допомоги ЗСУ у сфері постачання техніки, прямої фінансової допомоги чи допомоги в рамках ЄС.

За словами Пісторіус, також німецькі інструктори продовжують допомагати навчати українських військових на полігонах у різних країнах.

"Десятки бойових танків Leopard 1A5, наданих Німеччиною та Данією, прибудуть до України найближчими тижнями. Крім того, у травні ми щойно підготували новий пакет допомоги у розмірі 2,7 мільярда євро, який включає додаткові терміново необхідні озброєння, такі як системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM", — розповів Борис Пісторіус.

Це не перший анонс про постачання танків Leopard 1A5 Україні. Ще у травні виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен анонсував спільну з Німеччиною передачу Україні 80 танків. Поки що Київ їх так і не отримав.

Читайте також на порталі "Коментарі" — мир в обмін на Крим: Володимир Зеленський дав відповідь – чи можливе завершення війни, без заходу ЗСУ на півострів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – контрнаступ ЗСУ відбувається не так, як планувалося: генерал Міллі зробив заяву, в якій пояснив причини повільного просування української армії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини