Головна Новини Суспільство Війна з Росією В українському суспільстві зростає напруга: як уникнути "вибуху"
commentss НОВИНИ Всі новини

В українському суспільстві зростає напруга: як уникнути "вибуху"

Влада не може далі ігнорувати зростаюче невдоволення у суспільстві

14 червня 2024, 23:48 comments6327
Поділіться публікацією:

Посилення мобілізації та проблеми з енергопостачанням створюють все більше напруження в українському суспільстві, яке влада не може далі ігнорувати, переконаний політолог Ігор Рейтерович.

В українському суспільстві зростає напруга: як уникнути "вибуху"

Посилення мобілізації викликає невдоволення. Фото з відкритих джерел

За словами політолога, негативне ставлення до мобілізації можна виправити шляхом зміни механізмів її проведення.

"З мобілізацією все просто робиться. Чому б не ввести на два місяці мораторій на облави на вулицях. Виходить президент і каже: "Ніякої вуличної мобілізації не буде два місяці. Оновлюйте документи, а далі проти ухилянтів будуть застосовуватися санкції". Також можна запровадити можливість підписувати контракт на рік, що стимулювало б людей не ховатися, а мобілізуватися. Але для таких кроків потрібна політична воля", – наголосив Ігор Рейтерович.

Говорячи про проблеми в енергетичному секторі, політолог заявив, що чинний уряд повинен піти у відставку, позаяк повністю бездіє.

"З енергетикою ситуація складніша. Коли прем’єр-міністр каже, що уряд розробив стратегію зміцнення енергетики, у мене це викликає подив. У нас перший блек-аут був восени 2022 року. З того часу Кабмін повинен був вже двісті разів розробити відповідну стратегію, а не лише зараз заявляти про її розробку. Цей Кабмін повністю недієздатний, його потрібно змінювати", – додав політолог.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден на саміті G7 підписали двосторонню угоду про безпеку, спрямовану на посилення оборонних можливостей України. Угоду підписано терміном на 10 років. Безпекова угода є ще одним кроком на шляху до членства України в НАТО та підтверджує підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні окремі категорії чоловіків віком до 25 років також можуть бути мобілізовані, хоча новий закон передбачає мобілізацію військовозобов'язаних, яким виповнилося 25 років. "Резервісти — це ті, хто раніше проходили військову службу, закінчили військову кафедру або ті, кого визнали непридатними до проходження військової служби в мирний час та обмежено придатними для служби в особливий період", — розповіла адвокат Ольга Леонтьєва. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іван Сірко

14 червня 2024, 23:29

ухилянти у нас вся верховна рада, поліція, мвс, тцк, сбу та інші збройні формування!!! Щоб цю верховну раду знесли разом з усім її кодлом!!!


Новини