Головна Новини Суспільство Війна з Росією В українській розвідці пояснили заяву Путіна про ядерну зброю у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

В українській розвідці пояснили заяву Путіна про ядерну зброю у Білорусі

У ГУР України вважають, що заявою про ядерну зброю у Білорусі Путін підвищує ставки у війні

27 березня 2023, 16:30
Поділіться публікацією:

Заява про розміщення російської тактичної ядерної зброї в Білорусі є черговим ядерним шантажем російського президента Володимира Путіна, однак світ не планує вестися на ще один прийом. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Свобода.Ранок" заявив речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

В українській розвідці пояснили заяву Путіна про ядерну зброю у Білорусі

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

"Зрозуміло, що це підвищення ставок. Хоча і Сполучені Штати, і Європейський Союз у цих ситуаціях дуже чітко та однозначно реагують, що на цей шантаж вестись не планують", — заявив Андрій Юсов.

Відповідаючи на запитання, чи відомі ГУР факти про пересування ядерної зброї та будівництво сховищ для її зберігання, Юсов зазначив, що інформація має під собою підстави і "нічого тут непоміченим не може бути".

Зазначимо, що після того, як російський президент Володимир Путін заявив, що РФ розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі, цю позицію розкритикували в США, а також в цілому в НАТО. В Офісі президента України заявили, що Путін боїться програти в Україні, тому знову фіксує свою участь у злочині, порушуючи договір про нерозповсюдження ядерної зброї. Чи зможе цей шалений хід російського диктатора та його білоруського васала змусити світ жорсткіше реагувати? Чи можна вважати, що Путін пішов ва-банк і що його ставки будуть биті? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія розмістила ядерну зброю (ЯЗ) в окупованому Криму та Республіці Білорусь (РБ), заявив представник прес-служби Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов. За його словами, Білорусь та Крим розглядаються Путіним як території для організації провокацій. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" цю заяву та ймовірні погрози.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини