Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні зросла частка україномовних, - соціологи
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зросла частка україномовних, - соціологи

Під час війни зросла доля україномовних

10 березня 2023, 18:19
Поділіться публікацією:

За останній рік в Україні з 64 до майже 71 відсотка зросла частка україномовних в країні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW. Загалом, 87 відсотків громадян держави вважають українську рідною мовою. 

В Україні зросла частка україномовних, - соціологи

Зміна вивіски на заводі в Запоріжжі: замість "и" в слові "Сич", тепер "і". Джерело - "Тіпічний Шевчік"

Опитування фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" спільно із соціологічною службою Центру Разумкова стверджує, що за останні 12 місяців послуговуватися українською мовою стали 70,7 відсотка громадян України. Для порівняння: у 2021 році показник українськомовних становив 64 відсотка, тобто за рік рівень вживання російської мови знизився на майже десять відсотків.

За словами соціологів, на збільшення україномовності вплинуло бажання українців дистанціюватися від усього, що пов'язано з країною-агресором, а також той фактор, що в дослідженні не враховували російськомовне населення окупованої частини Півдня та Сходу України.

Тим не менше, російська ще лишається досить поширеною на Сході та Півдні країни. Також для цих регіонів характерний білінгвізм, коли людина в офіційній сфері використовує українську, а вдома користується російською.

Тим часом, рашисти вирішили, що будуть молитися на зображення Стрємоусова та Гіві. Так, на одній із церемоній благословення російських військових на вбивства українців представники РПЦ поставили ікони із загиблим херсонським колаборантом Кирилом Стрємоусовим та бойовиком "ДНР", відомим під прізвиськом "Гіві". Стрємоусов, який запам'ятався своїми відео, в яких він вихваляв російських окупантів, зображений у ролі православного мученика у червоному вбранні, з хрестом та німбом над головою.

Окрім цього, в Кремлі знайшли Мєдвєдєву нову важливу місію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини